miercuri, 4 iulie 2012

Quique Lorraine pentru 10 portii

Aluat: 400 g de faina 200 g de unt 2 oua intregi sare si putina apa Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider intre 15-30 de minute. Compozitia: 170 g de costita 170 g de sunca 25 g de unt 100 g de ceapa alba 50 g de ceapa verde
Costita si sunca se taie cubulete mici, ceapa de asemeni marunt, se va pune unt si ulei in tigaie si vom sota ceapa, supa care adaugam costita, dup ace acestea sunt sotate se vor scoate pe servetele absorbante si vom sota sunca care va fi scoasa separat.
Separat vom amesteca 400 de ml de smantana 32% grasime cu 100 g de cascaval ras se amesteca bine si se vor mai adauga in aceasta compozitie 5(cinci) oua intregi. Scoatem aluatul de la frigider, liam o forma de tart ape care o vom unge cu unt si tapeta cu faina dupa care vom forma blatul pentru tarta noastra. Vom intinde aluatul si il vom intepa cu o funculita dupa care il vom la la cuptor la T 180°C 15 minute. Dupa acest timp vom scoate tarta si vom adauga compozitia de ceapa, sunca, costita si compozitia din oua, smantana si cascaval. Din aluatul de tarta am oprit material pentru orna quique-ul nostru cu bare longitudinale si verticale de aluat ca in imaginile alaturate. Vom da iarasi la cuptor la T 180° C aproximativ 25-30 de minute, verificati. Va voi atasa fotografii si de la examenul care l-am sustinut si am avut de preparat evident Quique Lorainne.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu