marți, 16 octombrie 2012

Gulas

Facusem aceasta reteta de ceva timp si chiar aveam de gand sa o atasez, cand am vazut concursul de la Libertatea pentru femei cu o reteta aproximativ la fel, asa ca am acceptat provocarea si am mai pregatit-o, din nou, iar degustatorii veniti din Costa Rica au apreciat foarte tare gustul ei. Ingrediente: 750 g de carne de vita, 500 g de cartofi, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 conserva de rosii in bulion, 3 linguri de boia(daca doriti mai iute puneti 2 linguri de boia iute si una de boia dulce, daca doriti mai putin picanta puneti 2 linguri de boia dulce si aproape o lingura de boia iute) 1 lingura de zahar, 1 lingurita de chimen(rasnit), 2-3 frunze de dafin, 1 ardei iute(eu am pus ardei jalapenos tocati), cimbru, ulei, sare, piper, Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita. Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem bucatile de carne, pe care le lasam sa-si schimbe culoarea sis a capete acea culoare uniform maronie. Se lasa sa se patrunda bine sis a isi lase carnea sucul, dupa aceea vom adauga legumele: ceapa si ardeii se lasa sa devina ceapa sticloasa si se va adauga supa(din concentrat de vita sau daca nu avem adaugam apa calduta) aproximativ un litru si lasam la fiert, dam totul la cuptor. Se va lasa 1-1 ½ ora la cuptor si vom verifica in permanenta. Cand observam ca este patrunsa carnea vom adauga si celelalte ingrediente, cartofii taiati cubulete, conserva de rosii, chimenul pe care in prealabil l-am rasnit, boiaua, zaharul si ardeii iuti si lasam in continuare la fiert. La final adaugam si cimbru.
Se poate servi in paine, eu am pus pentru cateva minute painea pe grill si dupa ce am pus gulasul am decorat cu un fir de ceapa verde si am presarat cimbru. Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu