marți, 16 octombrie 2012

Piept de pui(Suprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei

Aceasta reteta este un pic adaptata, reteta originala este pregatita de o prietena din Peru iar eu am mai adaugat cateva ingrediente unde s-a putut. 200 g de tamarind 2 bucati de piept de pui 5-6 felii de sunca 5-6 felii de cascaval(mai tare) cilantro(coriandru) verde daca nu avem folosim patrunjel 100 ml de smantana lichida sare, piper 1 dovlecel potrivit 1 ou ulei, unt
Se ia tamarindul(are un gust dulce-acrisor) si se va pune intr-o cratita in care avem apa calduta si il desfacem, lasandu-l sa fiarba incet. Se va forma o pasta care va avea o culoare maronie si vor exista niste seminte mai mari. Dupa ce observam consistenta amestecului si decidem ca este suficint fiert, luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca, dupa care strecuram si va ramane decat lichidul respectiv.
Pieptul de pui se aplatizeaza se adauga: sunca, cascavalul si patrunjelul, dupa care formam rulouri. Acestea se vor prinde cu scobitori la capete si se vor trage la tigaie in unt si ulei de masline, pana prinde o culoare rumenie pe toate partile.
Dupa aceea se adauga in sosul de tamarind si se da la cuptor 20 de minute. Dupa expirarea timpului verificam si adaugam smatana lichida si mai lasam 10 minute sa se patrunda.
Ne apucam de pregatirea chiftelutelor de dovlecei, curatam dovlecelul si il radem pe razatoarea mare(stoarcem bine dovlecelul san u ramana surplus de lichid in el, dupa care, amestecam cu oul batut, adaugam sare si piper iar cand uleiul este incins adaugam dovlecelul ras. Acesta se va praji pe ambele parti si se va scoate pe hartie absorbanta pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se serveste ca in imaginile alaturate se va adauga si verdeata proaspata la final. Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu