Membru

marți, 16 octombrie 2012

Piept de pui(Suprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei

Super Nico  /  at  11:05 p.m.  /  No comments

Aceasta reteta este un pic adaptata, reteta originala este pregatita de o prietena din Peru iar eu am mai adaugat cateva ingrediente unde s-a putut. 200 g de tamarind 2 bucati de piept de pui 5-6 felii de sunca 5-6 felii de cascaval(mai tare) cilantro(coriandru) verde daca nu avem folosim patrunjel 100 ml de smantana lichida sare, piper 1 dovlecel potrivit 1 ou ulei, unt

Se ia tamarindul(are un gust dulce-acrisor) si se va pune intr-o cratita in care avem apa calduta si il desfacem, lasandu-l sa fiarba incet. Se va forma o pasta care va avea o culoare maronie si vor exista niste seminte mai mari. Dupa ce observam consistenta amestecului si decidem ca este suficint fiert, luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca, dupa care strecuram si va ramane decat lichidul respectiv.
Pieptul de pui se aplatizeaza se adauga: sunca, cascavalul si patrunjelul, dupa care formam rulouri. Acestea se vor prinde cu scobitori la capete si se vor trage la tigaie in unt si ulei de masline, pana prinde o culoare rumenie pe toate partile.
Dupa aceea se adauga in sosul de tamarind si se da la cuptor 20 de minute. Dupa expirarea timpului verificam si adaugam smatana lichida si mai lasam 10 minute sa se patrunda.
Ne apucam de pregatirea chiftelutelor de dovlecei, curatam dovlecelul si il radem pe razatoarea mare(stoarcem bine dovlecelul san u ramana surplus de lichid in el, dupa care, amestecam cu oul batut, adaugam sare si piper iar cand uleiul este incins adaugam dovlecelul ras. Acesta se va praji pe ambele parti si se va scoate pe hartie absorbanta pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se serveste ca in imaginile alaturate se va adauga si verdeata proaspata la final. Pofta Buna

Share
Posted in: Posted on: marți, 16 octombrie 2012

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.