sâmbătă, 20 octombrie 2012

Mic dejun Costarican

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Gallo pinto 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 ceapa 3 catei de usturoi 200 g de orez 150 g fasole neagra sau rosie Coriandru proaspat Sare, piper, ulei 1 lingurita de zahar Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le scoatem(acestea nu ne mai trebuiesc se pot chiar arunca sau folosi la altceva). Taiem cateii de usturoi foarte fin si ii adaugam in acelas ulei, lasam doar sa se-nmoaie si adaugam peste orezul care a fost in avans spalat.
Vom folosi masina speciala pentru facut orezul aici putem alege cum il preparam si in functie de aceasta adaugam si cantitatea de apa. Daca adaugam mai multa apa va iesi mai moale, daca adaugam mai putina apa va iesi mai tare, ideal este la o masura de orez 2 ½ masuri de apa, cat sa fie acoperit orezul cu apa.
Masina va cunoaste timpul exact cat va trebui sa prepare orezul si se va opri singura. In acest timp noi ne vom ocupa de fasole care trebuie sa fie neagra sau rosie. Aceasta trebuie sa fie fiarta, iar daca este de la cutie procedam in felul urmator. Intr-o tigaie punem ulei in care adaugam ceapa taiata pestisori si cealalta jumatate de cantitate de ardei, dupa care vom adauga fasolea din conserva(sau cea care a fost fiarta in avans) si se va adauga si putin cate putin din lichidul in care a fiert. Cand aceasta va avea consistenta dorita, adaugam si zaharul si cateva picaturi de sos Worcestershire si mai lasam cateva minute sa se topeasca zaharul.
Vom trece la combinarea celor doua componente:orez si fasole neagra/rosie, la final adaugam cilantro sau coriandru verde proaspat. Vom aranja ca in imaginile alaturate. Langa gallo pinto putem servi un piept de pui la gratar, neaparat un ou facut omleta(jumari) dar fara prea mult ulei, se poate adauga o lingura de smantana mai grasa si evident plantane(banane verzi care au un gust mai sarat si se pot praji ramanand crispy) prajite.
In linii mari cam acesta este meniul, cu siguranta vi se pare destul de incarcat dar credeti-ma nu prea am vazut persoane supraponderale cand am fost in Costa Rica, deci micul dejun este intradevar cea mai buna, sanatoasa si consistenta masa a zilei. Evident nu lipsesc fructele care se servesc la inceputul mesei: pepene rosu, papaya, mango si evident fresh-uri din cele mai variate fructe.Am atasat diverse variante din pacate eu nu am avut frunze de banan sa servesc preparatele asezate pe ele.
Nu luati in considerare datele de pe fotografii nu a fost reglat aparatul de fotografiat corect. Pofta buna

2 comentarii:

  1. N-am luat inca micul dejun, dar ce ai pus tu pe farfuria asta eu as manca la pranz si tot ar fi prea mult. Eu sunt deja supraponderala! hihihi

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha. Mari, Mari si eu am crezut la fel ca si tine dar ei asa mananca si crede-ma sunt destul de slabi nu imi explic cum.

    RăspundețiȘtergere