marți, 16 octombrie 2012

Ostropel de pui

1 pui(sau piept de pui) de aproximativ 1 kg 100 ml ulei 4 cepe 2 morcovi 50 g de faina 2 linguri pasta de tomate 3-4 catei de usturoi 50 ml de vin alb 500 g de cartofi 1 litru de stoc de pui Sare, piper Patrunjel proaspat Puiul(sau pieptul de pui cum preferati, daca este piept de pui sunt anumite etape pe care nu le veti face) se spala si se va trece prin flacara(se flambeaza)se taie(portioneaza) si se va da cu un praf de sare. Ceapa se curata si se taie brunoise, morcovii se spala se curata si se vor taia si ei la fel ca ceapa. Usturoiul il vom taia in fasii subtiri, iar cartofii ii spalam, curatam si ii vom taia in cubulete de marime potrivita si ii vom pune la fiert in apa cu sare. Cernem si faina, patrunjelul il curatam, spalam si tocam marunt. Pasta de tomate se va dilua in apa sau in supa.
Punem o tigaie in care adaugam ulei, in aceasta adaugam bucatile de carne, le lasam sa se soteze si sa prinda culoare pe toate partile. Dupa aceea adaugam ceapa si morcovii, adaugam 150 ml de supa si lasam sa fiarba. Vom scoate carnea si o vom pune separate, continuand fierberea iar peste ceapa si morcovi vom adauga faina cernuta dizolvata in apa rece si pasta de tomate si vom sara si pipera si adaugam restul de supa lasand sa fiarba bine si sa scada, aproximativ 25-30 de minute. Cand acest sos este gata, luam de pe foc si lasam un pic sa se raceasca, se poate strecura sosul sau il putem blenda, eu am ales varianta a doua. Sosul rezultat l-am adaugat peste bucatile de carne de pui, adaugam usturoiul si continuam 15-20 de minute fierberea, aproape de final adaugam vinul si verdeata.
Acest preparat se va servii cu cartofii nature, care au fost fierti iar deasupra am presarat verdeata. Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu