sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Rulouri fantezi

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Ingrediente: 1 felie sunca de Moravia 1 bucata cotlet de porc 100 g de ficatei de pui 1 ceapa 1 telina 1 catel de usturoi 10 ml de cognac Sare 6 g de nucsoara 15 pastai de fasole verde ½ de pastarnac Dovleac ¼ ardei, ¼ de morcov 2 felii de portocala Juice ½ de portocala 2 cartofi Unt, ulei 4 rosii cherry Sare, piper, cimbru
Facem pasta din ficatei(normala aceasta se face pentru mai multe portii si mai multe rulouri, de aceea eu am cautat sa o micsorez, pentru a se intelege). Taiem ceapa(1/2) si usturoiul foarte fin dupa care il sotam in unt, adaugam ficateii, sare, piper, cimbru iar la final flambam cu cognac. Lasam sa se raceasca si punem amestecul respective in blendar si blendam va rezulta o pasta de ficat.
Spalam si curatat telina si pastarnacul si le punem la fiert in apa cu sare, din pastarnac taiem un cips pe care il vom lasa mai putin la fiert si il vom scoate in avans, restul ramanand pentru a se fierbe bine deoarece vom face un piure.
Punem separat la fiert si fasolea verde in apa cu sarE, iar dupa ce este fiarta in proportie de 75% se scoate si se va introduce in apa rece pentru a avea culoarea verde intens. De asemeni taiem julien, morcovul, ardeiul. Punem la sotat intr-o tigaie in unt: morcovul, telina(acestea taiate julien) fasolea verde(2-3 pastai) si ardeiul, putin cat sa se inmoaie, dupa care le saram si le scoatem lasandu-le in asteptare(acestea le vom folosi la umplerea ruloului).
Pentru a da ruloul la cuptor va trebui sa pregatim un pat de legume, ruloul se poate servi si cu aceste legume dar la fel de bine se poate servi si cu piureul de telina, eu am ales varianta a doua. Deci, am spalat, curatat si feliat doi cartofi subtire, am pus ulei intr-o tigaie am pus ardeii, restul de ceapa, fasii de morcovi, fasole verde, cimbru, care si piper iar pe acest pat vom aseza ruloul nostru dupa cum urmeaza: punem o folie de aluminiu(multa lume spune ca este toxica, dar am vazut numerosi bucatari de fitze care o folosesc din belsug), adaugam felia de sunca de Moravia, cotletul aplatizat, cimbru, fasiile de legume si cele doua felii de portocale taiate fin, rulam bine, mai adaugam putin ulei si strangem bine, formand un rulou. Acest rulou il vom pune intr-o tigaie fara ulei si il vom lasa sa se friga cateva minute pe fiecare parte. De abia dupa aceea se va adauga peste legume si se va da la cuptor la 180°C aproximativ 25 de minute.
In acest timp facem piureul de telina si pastarnac acestea se blendeaza bine dupa care intr-o tigaie punem putin unt si adaugam acest piure, punem sare si radem putina nucsoara. Luam fasolea verde care a fost prefiarta si o vom taia la aceeasi dimensiune pentru a forma un gardulet. Verificam si dovleacul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Verificam la cuptor si desfacem ruloul, acesta il vom pune la loc inca 10 minute fara folie. Intr-o tigaie punem putin unt in care vom trage la tigaie cips-ul de pastarnac si rosii cherry. Decoram ca in imaginile alaturata. Este destul de mult de scris dar cand preparati, veti observa ca este usor. Va doresc, Pofta Buna

2 comentarii:

  1. Reteta a fost premiata la concursul organizat de Edtura Cartex si saitul www.albumliterargastronomic.blogspot.com -premiul a constat intr-un volum cu autograf din lucrarea: "77 retete si istorii culinare din Epoca de Aur" de Veronica Bectas

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc doamnei Simona Lazar, editurii Cartex si evident doamnei Veronica Bectas. Am inceput sa citesc cartea si v-o recomand cu caldura. Este usor de citit, este incitanta si plina de povestioare minunate in care ne vom regasii toti cei care am trait in perioada comunista si stateam la cozi. Credeti-ma o veti citi pe nerasuflate, merita cumparata si avuta in biblioteca nemaivorbind de retetele de nota 10.

      Inca odata multumesc mult.

      Ștergere