miercuri, 5 septembrie 2012

Supa-crema de praz1

6 cartofi 3 fire de praz 1 morcov 1 ceapa 150 ml smantana lichida 15% menta sare 50 ml smantana lichida 32% Busuioc 2 litri de supa(de legume)
Se curata cartofii, prazul, ceapa si morcovul se taie in bucati potrivite si se pun la foc in supa, pe care o aveam pregatita anterior. Adaugam legumele si potrivim de sare, adaugam si o lingurita de menta(proaspata sau de la plic).
Le lasam la foc pana sunt fierte bine dupa care vom scoate legumele si le vom blenda, iar supa o dam la o parte dupa foc. Dupa ce am blendat bine adaugam in supa(care a scazut suficient datorita fierberii) in prealabil temperata(racita) smantana lichida 15% si mai fierbem la foc mic 15 minute.
Luam de pe foc si lasam in asteptare. Inainte de momentul servirii decoram supa-crema cu smantana 32% si decoram cu o frunza de Busuioc. Usoara si hranitoare, a avut un real success. Pofta Buna

Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac

2 fileuri de pastrav somonat 70 g de mazare 70 g de piure de sfecla unt / ulei 1 pastarnac ½ ceapa 1 catel de usturoi Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt. Punem mazarea la fiert in apa cu sare, sfecla a fost in prealabil, coapta la cuptor, dupa care s-a curatat si s-a blendat, s-a potrivit cu sare si am adaugat putin ulei, dupa care am lasat-o in asteptare. Taiem ceapa si usturoiul fin si le vom sota, cand acestea am culoare aurie, adaugam mazarea, lasam cateva minute dupa care adaugam piureul de sfecla si herb au provence(ierburi aromate, dupa care luam de pe foc. Dupa ce am curat pastarnacul il punem la fiert, dupa ce este fiert se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se vor taia chipsuri si se vor trage in unt la tigaie.
Se scot se aseaza pe servetele absorbante sa se indeparteze surplusul de grasime si vom trece la aranjarea preparatului nostru. Putem sa servim pestele cu ce sos dorim noi: lamaie, usturoi, un sos rosu dulceag/picant. Decoram cu o frunza de busuioc. Pofta Buna

luni, 3 septembrie 2012

Iepure in sos alb

Pentru marinada: 1,200 kg carne de iepure 0,5 litru vin alb 1 portocala 3 stelute de anason stelat 1 ceapa(pestisori) 1 morcov(bare) 1 telina(cuburi) ceapa verde(cozile) 4 catei usturoi 1 lingurita de turmenic 10 boabe piper 3 boabe de cardamom verde cimbru / tarhon sare, ulei Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Dupa ce carnea a stat destule ore in marinada, o scoatem, o spalam si vom trece la pregatirea fripturii, ingredientele necesare pentru friptura: 200 g de masline verzi 10 boabe de struguri 1 frunza de dafin 4 catei de usturoi 1 portocala(juice si coaja rasa) 1oo g bacon feliat subtire 1 ardei iute(rosu) 100 gr de ciuperci(taiate in sectiune) ceapa verde tarhon 250 ml de lapte 250 ml vin alb 1 cutie de lapte de cocos [a NU se citi cocos(pasare), hahaha]
Masline(fara samburi) daca sunt la saramura, se arunca saramura si ele se pun la fiert, se va arunca respectivul lichid in care au fiert, deoarece are un gust amarui. Scoatem carnea care a fost marinata se va spala si
o vom aranja in tava dupa cum urmeaza: punem ulei in tava care am tapetat-o cu folie de aluminiu, punem bucatile de carne, adaugam usturoiul taiat fin, frunza de dafin, ardeiul iute, boabele de strugure taiate pe jumatate si coaja de portocala rasa.
Dupa care acestea se vor acoperii cu patrate de bacon, ciuperci taiate in sectiune, se adauga juice-ul de portocala si felii de portocala. Peste aceasta adaugam maslinele, tarhon, cozile de ceapa verde taiate marunt si adaugam aproximativ 250 ml de vin alb, laptele, saram si piperam. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor o ora si zece minute dupa care incercam carnea, vom observa ca lichidul pe care l-am pus in tava se va evapora adaugam o cutie de lapte de cocos si mai lasam 30 de minute. Acest preparat l-am servit cu cartofi ”incendiari” cum spunea prietena mea Adriana. Cartofi “Incendiari” 600 g de cartofi seminte de fenicul fulgi de ceapa uscati unt amestec jamaican(format din trei tipuri de ardei iute, zahar brun si scortisoara, o delicatesa dar atentie cat puneti. Acest produs se poate achizitiona de pe site-ul: www.pastaidevanilie.ro) au i
Am curatat cartofii i-am spalat si i-am taiat cubulete, dupa care i-am fiert in apa cu sare, cand acestia sunt facuti se scot si se scurg, ii punem pe servetele absorbante, dupa care presaram amestecul jamaican, masam cartofii(ii amestecam bine) si lasam 3-4 minute cat sa se prinda acest amestec de cartofi.
Pregatim o tigaie in care punem unt, cand acesta s-a topit adaugam cartofii, fulgi de ceapa, semintele de fenicul si ii lasam cat sa prinda o crusta aurie frumoasa. Mare atentie cat amestec adaugati este destul de picant si cere bere multa, hahaha.
Se poate servi cu sosul rosu de la celalalt iepuras sau cu sosul alb rezultat prin pasarea(blendarea) legumelor din tigaie si laptelui de cocos se potriveste de sare si se poate servi.
Pofta Buna