marți, 8 ianuarie 2013

Amandina a la Nico

Blat: 6 oua 200 g de zahar 30 ml de apa 30 ml de ulei 30 g de cacao 8-10 linguri de faina 1 praf de copt Sirop: 400 ml de apa 200 g de zahar 4-5 pliculete de ness Esenta de rom Crema: 4 galbenusuri 150 g de zahar pudra 250 g de unt 3-4 linguri de cacao Glazura: 200 g de ciocolata 70% cacao 200 ml smantana pentru frisca Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce acestea sunt amestecate bine se adauga albusurile peste si se va amesteca cu o spatula de jos in sus. Cernem ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt le amestecam si adaugam incet si treptat cantitatile. Se omogenizeaza compozitia in acelas timp se va si aera amestecand cu spatula de jos in sus. Acest amestec se va turna intr-o forma dreptunghiulara(am gasit una ideala la Lidl) care in prealabil a fost unsa cu unt si s-a tapetat cu hartie de copt. Se va da la cuptor la 180°C, 30-35 de minute. Cand este gata se scoate blatul si se va lasa la racit, de abia dupa aceea se va taia in doua.
Pregatim siropul, se va pune pe foc, zaharul, apa, pliculetele de ness, se va da in clocot,dupa ce se ia de pe foc se va adauga esenta de rom. Cu acest sirop vom insiropa blatul nostru pe ambele parti dar numai dupa ce s-a racit, siropul se va adauga caldut.
Pentru crema vom amesteca untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, pana se va face o crema. Se vor adauga pe rand galbenusurile si se va amesteca bine, cacaoa la final. Dupa ce blaturile au fost insiropate vom adauga crema pe primul blat, se adauga al doilea blat si vom taia in cuburi prajitura.
Se pune la bain-marie, ciocolata si frisca se vor amesteca, se ia de pe foc si se lasa putin la racit dupa care se va adauga peste prajitura noastra.
Dupa ce observam ca glazura s-a uscat, luam un posh si adaugam restul de crema si facem un mot pe fiecare amandina, dupa care decoram cu visine din visinata. Mie mi-au iesit 30 de bucati.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu