luni, 7 ianuarie 2013

Tort cu ananas, ciocolata si physalis

Blat: 3 oua 120 g de zahar 1 plic zahar vanilat Burbon 70 g de faina 70 g de amidon 25-30 g de cacao 1 praf de copt Crema: 1 cutie de compot de ananas(aproximativ 800 g) 40 g de gelatina 500 g de mascarpone 250 g de smantana 1 lamaie 120 g de zahar 200 g de smantana lichida pentru frisca Décor: 100-150 g de ciocolata 6-8 fructe de physalis 6-8 rondele de ananas 15-20 de bucati de piscoturi 100-150 ml de sampanie Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand galbenusurile amestecand bine dupa incorporarea fiecaruia. Dupa acea adaugam ingredientele uscate(faina si celelalte pe care le-am cernut in prealabil) peste cele umede. Se va amesteca de jos in sus cu o spatula pentru a iesi un blat aerat si pufos. Dupa aceea punem intr-o forma circulara de tort, tapetata in prealabil si dam la cuptor 30 de minute la temperatura de 180°C. Pentru crema, se inmoaie gelatina in compot(aproximativ 300-400 ml) dupa 15 minute o vom pune la bain-marie. Mixam branza mascarpone cu smantana, zaharul si zeama de lamaie. Dupa aceea adaugam gelatina incet in fir subtire peste si omogenizam. Taiem si ananasul cubulete potrivite sau daca va este mai usor il blendati si il adaugati in crema. Dupa aceea introducem la frigider pentru 20 de minute.
Batem la robot smantana pentru frisca si cand aceasta se intareste o vom adauga si pe ea in crema dupa expirarea celor 20 de minute. Dupa ce am incorporat si ultimul element in crema. Dupa aceea procedam in felul urmator, scoatem blatul de tort din forma scoatem hartia de copt, asezam la loc blatul si adaugam crema deasupra si dam la frigider pentru minim trei ore.
Verificam dupa expirarea timpului si daca este perfect stratul de crema putem trece la decorarea acestuia dupa cum urmeaza, rupem piscoturile in doua si le vom trece prin sampanie punandu-le pe partea laterala a tortului, dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem ciocolata la topit la bain-marie, dupa ce se va topi o lasam la racit putin, dupa care vom desena diferite forme cu ciocolata pe tortul rezultat. La final adaugam rondele de ananas si fructele de pisalis. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu