marți, 8 ianuarie 2013

Ceafa de porc aromatizata

Ingrediente: 1-1 ½ kg ceafa de porc 10-12 felii de bacon 20 de cuisoare ½ de capatana de usturoi miere 1-1½ kg de cartofi 200 g de branza Ceddar Nucsoara Sare, piper 1 telina(tija si radacina) 3 morcovi 3 cepe 2 ardei grasi 1 pastarnac 3 oua 50 g de zahar brun 150 g de orez, putin sofran Rosii cherry Frunze de busuioc 2stelute de anason stelat 1 cutie de bere 3% alcool Cimbru si oregano Sare, piper, ulei, unt Putin cognac(10-20 ml)
Ceafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aibe apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru ai da un gust aparte carnii si de asemeni vom felia si cateii de usturoi(3 bucati) si ii vom introduce in grilaj.
Dupa ce am terminat aceasta operatiune vom infasura marginile bucatii de carne in bacon si vom prinde baconul tot cu ajutorul cuisoarelor, pentru a fi siguri ca nu isi strica forma in timpul procesului de coacere, vom trece cu ata alimentara de jur imprejurul bucatii de carne. Cand aceasta este pregatita o lasam in asteptare ocupandu-ne de legume. Spalam, curatam si portionam legumele, punandu-le intr-o tava cu ulei, peste acestea adaugam ceafa de porc, adaugam cimbru si oregano, turnam berea in tava si dam la cuptor. Bucata de carne fiind destul de mare v-a trebui sa verificam din jumatate in jumatate de ora.
Separat facem un amestec din miere, zahar brun si cognac iar dupa prima jumatate de ora, scoatem si ungem bucata de carne cu acest amestec, dupa care vom continua coacerea la cuptor la 180°C. Vom repeta aceasta operatiune pana consideram ca bucata de carne este suficient de facuta pentru gustul nostru. Trecem la pregatirea cartofilor, ii vom curata si fierbe 15-20 de minute in apa cu sare, dupa care se vor scurge si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit se vor da pe razatoare, se sareaza, pipereaza, vom rade si adauga branza cedar si nucsoara. Dupa care vom adauga ouale si vom omogeniza bine. Din amestecul rezultat vom forma cartofi soldatei, pe care ii vom trece prin pesmet dupa care ii vom praji in friteuza. Se scot si se vor pune pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime. Pregatim orezul, dupa cum urmeaza, taiem ceapa brunoise, o lasam sa se caleasca in unt si ulei dupa ce am spalat orezul il adaugam si pe el, lasam cateva minute dupa care adaugam supa de pui aproximativ 350 de ml. Aproape de final saram si adaugam staminele de sofran diluat in putina supa.
Tragem la tigaie cate o felie de bacon pentru fiecare portie si o rosie cherry. Din legumele din tava(vom pasa cateva la blender) iar impreuna cu jiul creat, blendam bine si rezulta acest minunat sos, pe care putem sa ii adaugam un pic de unt si sa-l punem in tigaie, iar daca ni se pare rea consistent putem sa-i mai adaugam supa, saram, piperam si servim. Decoram ca in imaginile alaturate, multa munca dar merita. Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu