sâmbătă, 13 aprilie 2013

Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar





Ingrediente:
1 biban 400 g, ½ de vanata, ½ de dovlecel, 1 rosie, 1 ceapa, 10 g de capere, 2-3 castraveti acri, Sare, Piper alb, Maioneza, Patrunjel, Zeama de lamaie, Ulei de masline, ½ de lamaie, Cimbru, cimbrisor,

 Decor: verdeturi si otet balsamic Curatam de solzi, curatam pestele inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper.

Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau daca este electri asteptam sa fie incins, temperatura trebuie sa fie in jur de 250°-300°C. Punem pestele pe gratar si verificam sa nu se arda, cand consideram ca este facut pe partea respectiva, luam de pe foc gratarul si lasam putin in asteptare, pentru a nu rupe bucata de peste, dupa aceea intoarcem pestele si pe cealalta parte si continuam frigerea. Spalam legumele si vom taia 2-3 rondele din fiecare(vanata, ardei si rosie).

Tocam cimbru si cimbrisorul saram si piperam si trecem feliile de legume prin acest amestec si punem pe gratar. Trebuie sa fim cu ochii pe ele pentru a nu se arde.. Sos tartar: Tocam marunt castravetii acri, tocam caperele, saram. Tocam patrunjelul si adaugam maioneza, amestecam si punem si zeama de lamaie dupa gustul dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu