sâmbătă, 13 aprilie 2013

Rulada de porc cu cartofi cu rozmarin




Ingrediente:
Pentru umplutura: 2 cepe rosii, 150 g de bacon afumat, 4 mere, 200 g de prume afumate, 50 g de curmale, 50 g de smochine, Rozmarin, Frunze uscate de lime, Sare, piper, Cognac pentru flambat,

 2,600 kg cotlet fara os, 2,000 kg de cartofi, 20 g rozmarin, 1 capatana de usturoi, 150-200 ml de supa de legume, Piper cu lamaie, Fulgi de lemon gras, Fulgi de ceapa cu gust de telina, Nucsoara, Miere de albine, Herbe de provance, Salvie, Oregano, Piper boabe rosu, Portocale, Cresor.

 Taiem baconul in cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie peste adaugam si putin ulei de masline, cand acesta si-a lasat toata grasimea adaugam ceapa, care a fost taiata foarte fin. Lasam sa se soteze. Taiem prunele, smochinele, curmalele si le adaugam in tigaie. Curatam de coaja merele si le taiem cubulete de marime potrivita, cand sunt gata se adauga si acestea, se pune, sare, piper boabe rosu, rozmarin si tocam bine frunzele de lime. Le lasam sa se imbine aromele iar la final flambam cu cognac. Lasam sa se raceasca dupa care vom aranja pe folie de plastic sub forma de sul, compozitia rezultata. Aceasta se poate face in avans si sa se congeleze. Cartofii se spala bine se curata de coaja se spala din nbou si se pun la fiert in apa cu sare aproximativ 15-20 de minute.

Dupa aceea se scot si se lasa sa se raceasca putin dupa care ii vom taia in 4-6 pe lungime. Intr-o tava vom pune ulei de masline, vom adauga cartofii capatana de usturoi taiata in jumatate si un praf de sare. Ii vom lasa 40-50 de minute, dupa primele 20 de minute scoatem tava mai adaugam ulei de masline, doua linguri de otet alb, adaugam rozmarin, cimbru, 2 foi de dafin, salvie si coaja de la clementina. Inainte de ai scoate de la cuptor verificam sa fie facuti. Cotletului de porc i se va face cu ajutorul cutitului o taietura in care vom introduce umplutura noastra. Eu am avut 3 bucati de cotlet si doua din ele le-am lasat cotlet alta bucata de cotlet l-am taiat pe jumatate, l-am aplatizat am condimentat inauntru cu sare si piper si l-am legat. Am uns cu un strat subtire de miere fiecare bucata dupa care am aplicat diferite condimente cu care am masat cotletele.

 Pe rulada am adaugat rozmarin, sare cu gust de telina, piper rosu boabe sfaramat putin, pe prima bucata de cotlet am ras nucsoara, am pus herbe de province si salvie pe ultima bucata de cotlet am pus: lemon gras fulgi, oregano si un amestec de lamaie si piper. Punem ulei intr-o tava pe care o punem pe aragaz si adaugam bucatile de carne, le vom lasa sa prinda culoare pe toate partile, de abia dupa aceea se va da la cuptor 45 de minute, T 190°. Inainte de al da la cuptor daca observam ca este grasime in exces o scurgem si adaugam supa de legume si dam la cuptor.

Inainte de a scoate cotletul verificam sa fie facut. Dressing: dupa ce am scos cotletul in tava au ramas bucati din care vor dezulta un minunat sos. Adaugam juice-ul de la doua portocale, saram, piperam si lasam sa fiarta pana se reduce la jumatate, strecuram sosul si putem servi. Se poate decora cu germeni de creson care au un usor gust usturoiat. Pofta Buna

Un comentariu: