duminică, 7 aprilie 2013

Ceapa Umpluta pentru 2 portii

6 cepe, 3 linguri de orez, 1 morcov, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru, 2 lingurite de stafide, 150 ml de supa, Sare cu telina, Piper si boabe de piper rosu, Vin alb Supa de legume, Otel balsamic, Fulgi de chilly, Vom alege patru cepe de aproximativ de aceeasi marime, le curatam de frunze. Pregatim o cratita in care adaugam apa si sare, adaugam ceapa(4 bucati) si o lasam aproximativ 15 minute pana se-nmoaie ceapa. Dupa aceea o scoatem si o lasam putin sa se raceasca, o trecem printr-un jet de apa rece si incepem sa ii scoatem frunzele din interior, pentru a putea sa facem loc la umplutura. Pentru umplutura taiem cele doua cepe ramase fin, radem morcovul. Intr-o tigaie non aderenta adaugam uleiul dupa care adaugam ceapa si morcovul si le vom sota, dupa ce acestea au prins culoare adaugam si orezul si stafidele si lasam sa se prinda uleiul de orez dupa care adaugam vinul alb si cimbru, lasam sa se intrepatrunda aromele si sa se evapore alcoolul din vin, dupa aceea adaugam 100 ml de supa si lasam sa scada, adaugam cimbru,saram si piperam, luand tigaia de pe foc. Umplem cepele cu compozitia, ungem o tava cu putin ulei, punem cepele umplute, le decoram cu piper boabe rosu si punem restul de supa, dand la cuptor proximativ 25 de minute. Decoram ca in imaginile alaturate si servim. Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu