vineri, 28 iunie 2013

Drob de miel in praz




Ingrediente:

2 bucati ficat,
2 bucati rinichi,
1 bojog,
1 inima,
1 kg de carne de miel,
3 legaturi ceapa verde,
3 legaturi de usturoi verde,
2 legaturi de marar,

18 oua de prepelita,
1 fir de praz,
1 morcov,
Sare, piper, curry,
1 ou,
Frunze de dafin,
2 crengute de cimbru,
2 crengute de tarhon
½ de telina,
Decor:
Rosii cherry,
Germeni de praz,
 

Mod de preparare:

Se spala si se curata organele, dupa care se vor pune la fiert, se spumeaza de mai multe ori, se pun foi de dafin, cimbru si tarhon Separat se pune la fiert si carnea si ea se spumeaza si se adauga plantele condimentare, lasandu-se sa se fiarba carnea.
 
                                                                          

Dupa ce acestea sunt fierte se scot si se lasa sa se tempereze. Dupa ce s-au racit se taie in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat, la fel se  procedeaza si cu carnea, se amesteca impreuna.
 



Taiem verdeata si o adaugam peste carne,  punem ouale(12 bucati), adaugam sare, piper, curry si amestecam bine. In acest timp am pus morcovul si firul de praz taiat in jumatate la fiert in apa cu sare.

Le lasam la fiert iar cand acestea sunt fierte se scot si vom proceda in felul urmator: scoatem frunzele de praz si le vom tampona de apa in exces, ungem forma(triunghiulara) cu ulei atat pe laterale cat si la baza.

Vom incepe sa punem frunzele de praz sa se suprapuna, adaugam umplutura pana la jumatate dupa care adaugam oua de prepelita(6 bucati care au fost in prealabil fierte) si rondele de morcovi, dupa care le vom acoperi cu restul de umplutura. La final vom adauga un strat de curry si vom trece foile de praz una peste alta pentru a da o forma finala deosebita. Vom unge cu galbenus de ou deasupra si vom da la cuptor. Verificam sa fie facut, dupa care scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim.

Se serveste ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu