luni, 2 septembrie 2013

Tort ecler cu fructe si ciocolata


Se face un aluat oparit, ca pentru ecler, dupa cum urmeaza: 100 ml ulei 200 ml apa 200 g faina 5 oua Sau putem sa facem compozitia pe jumatate: 50 ml ulei 100 ml apa 100 g faina 2 oua intregi sare Mai

 avem nevoie de: 200 ml de frisca Fructe: afine, coacaze Ciocolata cuvertura Zahar, pentru caramel Se pune pe foc intr-o cratita, apa, sare si uleiul cand acesta clocoteste se adauga faina in bloc(tot odata). Se amesteca cu spatula, dupa ce s-a incorporat bine se lasa in asteptare sa se raceasca. Vom adauga ouale treptat, dupa ce s-a incorporat primul il vom pune pe urmatorul si asa pana la sfarsit. Daca este prea densa compozitia mai adaugam albus. Pentru a forma baza tortului, punem compozitia in posh si trecem la turnarea unui cerc, pe care il vom umple cu compozitia din aluatul oparit(de ecler). Dupa aceea mai desenam un cerc dar doar conturul, de aceeasi dimensiune ca baza tortului. Punem hartie de copt in tava, de asemeni mai pregatim si 7-8 choux-uri. Dam compozitia la cuptor la T 200 de grade 15minute dupa care dam focul mai mic la T170 de grade inca 5-7 minute. Facem crema de vanilie dupa cum urmeaza: 1 litru de lapte 5 galbenusuri 100 g de amidon sau 200 g de faina 300 g de zahar Esenta de vanilie Se pune laptele la fiert intr-o cratita umeda. Cand incepe sa se-ncalzeasca se ia 1 cana din lapte. Laptele se fierbe la foc mic. Se cerne amidonul(faina). Galbenusurile se amesteca cu amidonul si adaugam laptele, dupa care se va adauga inapoi in laptele de pe foc, se amesteca energic si nu se lasa nesupravegheat se lipeste imediat. Dupa ce este gata se ia de pe foc si se lasa la racit, se adauga esenta, cand s-a racit se pune peste crema folie de plastic, direct pe crema pentru a nu prinde pojghita si se da la frigider. Cu crema rece umplem chourile, se va pune un dui la posh si cu acesta vom da gauri in choux-uri in partea inferioara si in cercul de deasupra si le vom umple cu crema de vanilie. Facem un zahar caramel si cu acestea vom lipi gogoselele de cercul nostru. 1. Deci, avem baza din aluat oparit care a fost coapt la cuptor, 2. Peste aceasta am pus cercul nostru care a fost lipit cu zahar caramel, 3. Pe baza tortului punem crema de vanilie sub forma de movilita. 4. Dam gauri in cercul de aluat oparit si il umplem cu crema de vanilie 5. Lipim choux-urile(cu zahar caramel) pline de crema de vanilie de cernul de aluat oparit 6. Batem frisca si adaugam deasupra, decoram cu coacaze, mure, afine ce fructe aveti si doriti 7. Se va topi ciocolata cuvertura si se va decora cu ea pe deasupra Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu