Membru

luni, 2 septembrie 2013

Tort ecler cu fructe si ciocolata

Super Nico  /  at  7:44 p.m.  /  No comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Se face un aluat oparit, ca pentru ecler, dupa cum urmeaza: 100 ml ulei 200 ml apa 200 g faina 5 oua Sau putem sa facem compozitia pe jumatate: 50 ml ulei 100 ml apa 100 g faina 2 oua intregi sare Mai avem nevoie de: 200 ml de frisca Fructe: afine, coacaze Ciocolata cuvertura Zahar, pentru caramel Se pune pe foc intr-o cratita, apa, sare si uleiul cand acesta clocoteste se adauga faina in bloc(tot odata). Se amesteca cu spatula, dupa ce s-a incorporat bine se lasa in asteptare sa se raceasca. Vom adauga ouale treptat, dupa ce s-a incorporat primul il vom pune pe urmatorul si asa pana la sfarsit. Daca este prea densa compozitia mai adaugam albus. Pentru a forma baza tortului, punem compozitia in posh si trecem la turnarea unui cerc, pe care il vom umple cu compozitia din aluatul oparit(de ecler). Dupa aceea mai desenam un cerc dar doar conturul, de aceeasi dimensiune ca baza tortului. Punem hartie de copt in tava, de asemeni mai pregatim si 7-8 choux-uri. Dam compozitia la cuptor la T 200 de grade 15minute dupa care dam focul mai mic la T170 de grade inca 5-7 minute. Facem crema de vanilie dupa cum urmeaza: 1 litru de lapte 5 galbenusuri 100 g de amidon sau 200 g de faina 300 g de zahar Esenta de vanilie Se pune laptele la fiert intr-o cratita umeda. Cand incepe sa se-ncalzeasca se ia 1 cana din lapte. Laptele se fierbe la foc mic. Se cerne amidonul(faina). Galbenusurile se amesteca cu amidonul si adaugam laptele, dupa care se va adauga inapoi in laptele de pe foc, se amesteca energic si nu se lasa nesupravegheat se lipeste imediat. Dupa ce este gata se ia de pe foc si se lasa la racit, se adauga esenta, cand s-a racit se pune peste crema folie de plastic, direct pe crema pentru a nu prinde pojghita si se da la frigider. Cu crema rece umplem chourile, se va pune un dui la posh si cu acesta vom da gauri in choux-uri in partea inferioara si in cercul de deasupra si le vom umple cu crema de vanilie. Facem un zahar caramel si cu acestea vom lipi gogoselele de cercul nostru. 1. Deci, avem baza din aluat oparit care a fost coapt la cuptor, 2. Peste aceasta am pus cercul nostru care a fost lipit cu zahar caramel, 3. Pe baza tortului punem crema de vanilie sub forma de movilita. 4. Dam gauri in cercul de aluat oparit si il umplem cu crema de vanilie 5. Lipim choux-urile(cu zahar caramel) pline de crema de vanilie de cernul de aluat oparit 6. Batem frisca si adaugam deasupra, decoram cu coacaze, mure, afine ce fructe aveti si doriti 7. Se va topi ciocolata cuvertura si se va decora cu ea pe deasupra Pofta Buna

Share
Posted in: Posted on: luni, 2 septembrie 2013

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.