luni, 2 septembrie 2013

Tort Tina (cu mousse de ciocolata si bezea)











Blat:    8 oua
            200 g de zahar
               5 linguri de apa
              2.5 linguri de ulei
             200 g de faina
               30 g de cacao

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.  Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc, se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.
Punem hartie de copt intr-o forma reglabila si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute.
Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea.  Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Mousse:

500 g de frisca lichida 32%
125 ml lapte
20 g gelatina(2 plicuri hidratate in avans in apa rece)
200 g de ciocolata cuvertura
340 g de bezea aproximativ 3 albusuri X 30 g/albus=90 g

Sirop:
150 g de zahar
  75 ml apa

Se pun pe foc si se fierb pana rezulta un sirop de consistenta lichida.

1. Batem frisca la robot
2. Punem laptele pe foc sa fiarba
3. Maruntim ciocolata si o adaugam peste laptele fierbinte, aceasta se va topi.
4. Hidratam gelatina in apa rece.
5. Luam laptele de pe foc, lasam sa se raceasca un pic, in el am adaugam ciocolata care s-a topit acum adaugam si gelatina hidratata, dupa care dam la frigider bolul.
6. Pregatim bezeaua, batem bine  albusurile.
7. Topim zaharul in apa pe foc cel pentru sirop
8. Adaugam siropul in bezea si continuam baterea la robot
9.Adaugam amestecul de ciocolata, lapte in bezea si omogenizam
10. Am taiam 3-4 straturi din blatul de tort, acestea le-am pus in cerc si am pus in laterala plastic, fasii pentru a nu se lipi de forma.
11.Punem in interiorul cercului primul blat, peste care adaugam crema mouse
12. Punem zmeaura peste
13. Iarasi crema un strat
14. Punem alt blat
15. crema si iar zmeura
16. Vom avea 2 blaturi si doua randuri de crema, la final vine crema de mousse; si glazura deasupra.
17. Nivelam frumos si dam tortul peste noapte la congelator sa se intareasca crema de mouusse
18.  Scoatem tortul din congelator a doua zi
19. Pragatim glazura din: 200 g de ciocorata + 200 ml frisca
20. Incalzim pe foc ciocolata si punem frisca lichida 32% deasupra, cu aceasta vom glasa tortul nostru de 2 ori, inclusiv lateralele.
21 Glazura trebuie sa fie mai lichida.
22. Dupa ce am glasat, luam tortul de fund si il vom barota cu ciocolata maruntita bine, luam cu mana si adaugam pe tort, aceasta va face priza deoarece se va lipi bine pe glazura
23. Se decoreaza cu fasii de ciocolata si cirese din maraschino, se pudreaza cu putin zahar pudra
24. Se da la frigider
25. Se va taia cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu