sâmbătă, 15 februarie 2014

Pastrav “en papilotte”




Ingrediente: 

1 bucata de pastrav,
½ de telina,
1 ardei rosu,
1 morcov,
100 g de mazare,
2 lingurite de mustar de Dijon,
1 lingura de otet de mere,
2 linguri de ulei de masline,
Sare, piper,
1 lingurita sos Worcester,
20 ml de vin alb,
50 g de anghinare murata in ulei,
2 fire de ceapa verde,
2 catei de usturoi,
½ de ardei iute,
germeni de lucerna,
1 rosie, cubulete,
*optional 50 g de branza feta, eu nu am folosit,

Se spala pestele, vom indeparta capul si vom trece la filetarea lui, dupa ce se l-am filetat, verificam bine sa fi scos toata sira si oase si vom spala din nou, tamponam bine pentru a indeparta surplusul de apa.

Facem o marinada (aceasta este buna si la pui) dupa cum urmeaza:

2 lingurite de mustar de Dijon,
1 lingura de otet de mere,
2 linguri de ulei de masline,
Sare, piper,
1 lingurita sos Worcester,
20 ml de vin alb,


Cu aceasta vom unge fileurile de peste. Curatam legumele si le taiem bastonase sau cubulete, telina o vom pune la fiert pentru 10 minute, dupa care se va scoate. Ardeiul se taie bastonase.


Luam o tava punem folie alimentara si vom trece la pregatirea pachetelelor(en pappilotte) in care vom pune pestele. Punem legumele, adaugam fileul de peste deasupra, mai adaugam daca a ramas vin si sigilam cu grija pachetelele.  Dam la cuptor la 180 °C aproximativ 30 de minute.


Se aduce la masa in pachetel, iar acesta se desface in fata musafirilor.

Se serveste acompaniat de un pahar de vin alb demisec.


Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu