Membru

sâmbătă, 15 februarie 2014

Tarta cu fructe, crema de vanilie si aluat fraged

Nicolette Sandulache  /  at  10:11 p.m.  /  No comments



Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Aluat: pt o tarta de marime potrivita

250 g de faina,
125 g de unt peste 82% grasime,
  75 g zahar,
1 galbenus,
20 ml de lapte caldut,
Zahar vanilat,
Razatura de lamaie,
2 bucati kiwi,
1 portocala,
30 g de coacaze,
50 g de afine,
100 g de capsuni,
100 g mure,
20 g de gelatina,

Cantarim materia prima si taiem untul cubulete putin le dam la microunde,  si vom adauga zaharul se amesteca bine, galbenusul si toate se adauga la robot, adaugam si laptele, adaugam si razatura de lamaie, nu prea multa ca amaraste plus zahar vanilat.

Cernem faina si adaugam peste in robot, amestecam putin la viteza mica dupa care scoatem si continuam amestecarea foarte putin.


Aluatului i se da forma dorita, se-nfoliaza si se da la frigider, unde va sta aproximativ15-20 de minute. In acest timp pregatim formele de minutarte si forta mare de tarta, acestea se vor unge cu unt si presaram faina. Cand scoatem aluatul il vom intinde repede si nu vcom folosi prea multa faina, doar cat sa nu se lipesca si deja il punem in forma. Se va modela pe forma tartei si se va intepa pe fundul ei pentru a nu se umfla. Dupa ce am modelat cu forma cu tot mai dam la congelator 10 minute, pentru a nu se lasa marginile si pentru a prinde o crusta interesanta.

Dam la cuptor T 180°C aproximativ 15-20 de minute, minitartele se fac mai repede, deci atentie sporita sa nu se arda.

Separat facem crema de vanilie dupa cum urmeaza:

1 Litru de lapte,
300 g de zahar tos,
100 g de amidon sau 200 g de faina,
5 galbenusuri,
Esenta de vanilie,

Amestecam galbenusurile cu amidonul cernut si zaharul, in acest timp punem laptele la foc mic, dupa ce s-au amestecat ingredientele se ia din laptele de pe foc o cana si se va adauga treptat peste amestecul de oua, dupa ce a fost incorporat acesta se va adauga peste laptele care fierbe la foc mic. Acestecam in permanenta deoarece daca nu suntem atenti se va prinde foarte repede. Cand observam ca are consistenta dorita luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se pune deasupra cremei folie de plastic direct pe crema, pentru a nu prinde pojghita si o vom da la frigider.


Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam sa se tempereze, dupa care adaugam crema de vanilie si vom adauga fructele dupa pricerea fiecaruia. Nu se va lasa loc liber pe tarta sa se vada crema de vanilie, tarta se va umple de fructe.


Eu am decorat-o cu portocala, kiwi, capsuni, afine, coacaze si cirese galbene.

Facem un jeleu, citim si urmam indicatiile dupa pachet, vom folosi doua tipuri de jeleu, incolor pentru: kiwi si portocala si rosu pentru: capsuni, afine, coacaze.

Cu acesta vom napa tarta noastra pentru a avea un aspect deosebit si pentru a nu oxida fructele.



Pofta Buna.

Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 15 februarie 2014

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.