luni, 17 februarie 2014

Sarmale din carne de porc cu varza acra




Ingrediente:

1 kg de carne de porc, fleica,
2 verze murate de marime potrivite,
200 g de orez,
3 cepe,
Sare, piper boabe / pudra,
10 g Paprica afumata,
150 g pasta de tomate,
2-3 frunze de dafin,
Ulei,
200 g kaizer/ costita afumata,
1 ardei gras,
Smantana si ceapa verde pentru decor,


Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.


Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.


Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin(sau lasate bucata intreaga) si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore, se lasa pana scad si se rumenesc un pic deasupra.



 Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.

Pofta Buna

Un comentariu:

  1. Astea nu se pot refuza niciodata !!!
    Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere