sâmbătă, 15 februarie 2014

Tort cu crema de ciocolata si capsuni (cerc de 22 cm ) 2,300 kg





Blat:    10 oua,                        
            250 g de zahar,                                                                                   
             5 linguri de apa,
             2.5 linguri de ulei,
             320 g de faina,
             30 g de cacao,
             ½ lingurita praf de copt,
             1 pliculet de zahar vanilat,

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos.  Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.

Cernem faina, zaharul vanilat, praful de copt si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente.

Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180°C aproximativ 35 de minute.
Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea.  Dupa aceea se scoate de la cuptor si se va aseza invers pentru a nivela cresterile din tort urmare a coacerii de la cuptor.

Blatul se va taia in 3 felii potrivite. 

Pregatim un sirop: 75 ml de apa si 160 g de zahar doar cat sa il acopere si sa fie lichid.

Crema 1:
300 g de unt,
  50 g de cacao,
 1 galbenus de ou,
100 ml apa,
200 g de zahar pudra,

Se cerne cacaoa. Untul se alifiaza bine la robot. Punem apa si zaharul pe foc adaugam si cacaoa si amestecam. Dupa ce s-au combinat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusul de ou. Dupa ce este rece se adauga si untul.

 Crema 2:
100-150 g de dulceata de capsuni,
100 g de nuca tocata,

Nucile se prajesc intr-o tigaie fara ulei dupa care se toaca

Vom folosi barot de ciocolata(70-100 g) si barot de nuca(70-100 g)

Glazura:
200 g de ciocolata cuvertura,
200 ml de smantana lichida pentru frisca,
20 ml de ulei(pentru luciu),

Se incalzeste smantana si se va adauga peste ciocolata, se amesteca pana s-a topit ciocolata si adaugam si uleiul.


Decor ciocolata alba/ neagra se topeste si se vor face diverse decoruri cu care v-om decora tortul

1.      Se pune hartie de copt, punem cercul deasupra in care am copt blatul
2.      Punem primul blat
3.      Trampam cu sirop

4.      Adaugam crema numarul 2(se pune dulceata si adaugam nucile deasupra),
5.      Punem al doilea blat
6.      Trampam din nou
7.      Adaugam crema numarul 1 si optional daca dorim putem sa mai adaugam si alte fructe(eu am adaugat visine, dar este optional)
8.      Adaugam al treilea blat

9.      Trampam cu sirop si dam la frigider pentru o ora
10.  Dupa expirarea timpului, scoatem tortul din cerc
11.  Pregatim glazura si glazuram tortul(si laterale)

12.  Lasam sa se tempereze putin si barotam cu cele doua baroturi in laterale

13.  Decoram tortul, eu am avut de ales am decorat in doua moduri, voi alegeti dupa cum va place.
14.  Punem tortul la frigider.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu