sâmbătă, 23 august 2014

Musaca a la Nico




Ingrediente:

800 g de cartofi,
600 g carne de porc,
2 cepe,
150 ml sos tomat,
2 catei de usturoi,

3 rosii,
Unt,
Sare,
Nucsoara,
Piper, Boia,
Putin cascaval,



Se spala cartofii si se pun la fiert, carnea se spala si se scurata.
Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam ceapa si usturoiul  marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand ceapa s-a facut aurie adaugam carnea, saram, piperam si adaugam putin sos tomat, dupa ce este facuta se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Taiem rosiile rondele.

Daca cartofii s-au fiert ii scurgem de apa, ii curatam. Dupa care trecem la pasarea lor, adaugam unt, sare si un praf de nucsoara. Gustam.


Trecem la aranjarea preparatului, preancalzim cuptorul. Luam un vas de Yena(Jena), il ungem cu putin unt, adaugam primul rand de piure, adaugam carnea tocata peste, rondelele de rosii si al doilea strat de piure, radem cascavalul si deasupra adaugam socul de rosii.


Dam la cuptor cel putin 50 de minute, dupa care verificam iar daca mai trebuie mai lasam la cuptor. Incercam inainte de a scoate si daca este facuta o lasam sa se raceasca putin si de abia dupa aceea se portioneaza si se serveste ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu