duminică, 21 septembrie 2014

Somon si creveti serviti cu paste nerro di seppia


 Ingrediente:


100g de paste nerro di sepia,
130 g de file de somon,
3-5 creveti,
50-70g mazare,
1-2 catei de usturoi,
Unt/ulei,
Vin alb,
1 linguri de juice de lamaie,
Germeni,
Sare, piper cu lamaie,
½ de lingurita de delicat,
Tarhon,

Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert in conformitate cu indicatia de pe pachet.


Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru inlaturarea surplusului de apa.

Marinam pestele si crevetii cu ulei, zeama de lamaie, sare. Pregatim gratarul il incingem bine si punem hartie de pergament peste care adaugam pestele, prima parte cu pielea in jos.



Separat intr-o tigaie punem unt si ulei si adaugam crevetii, i tragem la tigaie pe ambele parti dupa care adaugam usturoiul pisat bine, tarhon, delicat, zeama de lamaie si vin alb si mazarea care a fost prefiarta.

Lasam sa scada, asezonam cu sare si piper cu lamaie. Intre timp verificam si pestele sa fie facut. Dupa care trecem la aranjarea farfuriei ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu