duminică, 16 noiembrie 2014

Creveti serviti cu orez cu sumac, jeleu de rosii si sos dulce-acrisor



Ingrediente:

7 creveti,
100 g de orez,
20 g de sumac,
1 ceapa,
2 catei de usturoi si ½ de lingurita de praf de usturoi,
Vin alb,
Smantana lichida,
Unt/ulei,
4 rosii,
1 pliculet gelatina,
Sare, piper,
Chives, Busuioc,
Ardei iute rosu,
Supa de pui,



Intr-o tigaie punem unt si ulei adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotat, peste aceasta adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un polonic si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul dupa care mai adaugam un polonic de supa, adaugam sare si dam la cuptor, aproximativ 15 minute, inainte sa luam de la cuptor adaugam si sumacul.


Punem un vas cu apa pe foc, in acesta vom pune rosiile pentru cateva secunde cat sa putem sa le scoatem pielea. Dupa ce le-am scufundat pentru cateva secunde le scoatem intr-un vas cu gheata si vom trece la curatarea lor. Dupa curatare le vom toca cubulete, adaugam un praf de sare, usturoi si putin ulei de masline si ve vom fierbe in putina supa15 minute, dupa care le vom blenda bine, dupa care vom strecura. 

Vom hidrata gelatina in apa rece si vom lasa 10 minute, dupa care o vom pune la cuptorul cu microunde pentru a se face lichida si o vom amesteca cu sucul de rosii rezultat in urma blendarii. Se va pune intr-un vas de silicon si se va da la frigider.

Curatam crevetii, indepartam capul si decorticam, scoatem firul mov, ii vom spala si tampon de excesul de apa. Pregatim o tigaie in care punem putin unt si ulei si vom trece la sotarea crevetilor. Cand acestia isi schimba culoarea este semn ca trebuiesc intorsi  pe cealalta parte, dupa care se scot si se lasa in asteptare.


Pregatim sosul dupa cum urmeaza, pregatim o tigaie calim restul de ceapa, adaugam si cateii de usturoi, taiati lamele si vom pune vinul, lasand sa scada. Adaugam ardeiul iute taiat fasii subtirisuc de rosii si putin cimbru. Dupa ce a fiert bine se blendeaza si se va strecura bine.

Verificam orezul iar aproape de sfarsit adaugam putina smantana lichida si mai lasam 3 minute pe foc. Decoram cu chiaves si busuioc si putem servi.

Pofta buna

Un comentariu:

  1. Bun, bunutz si foarte...aratos !
    Nu pui putin usturoi in grasime, cand sotezi crevetii ?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere