Membru

duminică, 16 noiembrie 2014

Pomana Porcului

Nicolette Sandulache  /  at  4:15 p.m.  /  2 comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.


500 g de carne de porc,
125 g de carnati afumati,
50 g de costita afumata,
Cimbru,
Boia afumata,
Sare,
Piper,
4 catei de usturoi,
Vin alb,
300 g de malai,


Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniforme. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei iar cand acesta s-a infierbantat punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carne pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase. Intre timp curatam si taiem usturoiul lamele.

Dupa  ce carnea a prins culoare,  adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute.

Luam  tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb  si dam la cuptor pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carne si a se praji se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija sa nu facem aglomerari in Mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-I adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului.

Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si o cana de vin rosu sanatos(podgorie proprie). Din aceasta cantitate ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

Pofta Buna.


Share
Posted in: , Posted on: duminică, 16 noiembrie 2014

2 comentarii:

  1. Deja simt mirosurile din preajma sarbatorilor, cand...majoritatea romanilor taie porcul !
    Asa de fain arata ca am si uitat de alegerile astea ....
    Seamana cu o...tochitura, asa cu mamaliguta, nu Nico ?
    Pofta mare sa ai la bunatatea asta si o noua saptamana desavarsita sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nico. Te rog sa incerci ca usturoiul dupa ce-l pisezi bine cu un pic de sare gronjoasa sa pui apa calduta si sa-l lasi la „odihnit” circa 20-30 min, apoi il strecori.Sa folosesti numai „esenta” de usturoi iar usturoiul ce ramane, dupa ce l-ai stors bine, incearca sa-l ferci cu ulei (de floare ca nu prea are gust si miros) pana il afaci maioneza... Pomana va avea un miros si o aroma mai rafinata...

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.