miercuri, 17 august 2016

Sopa Azteca

 Ingrediente: 1-1,5 kg de rosii, 2 morcovi, 2 cepe, 2 ardei, 1 telina potrivita, ½ pui, 1 ceapa rosie, 2 fructe de avocado, Sare, piper, Lime,
Cilantro, Ulei, 200 gr de mozzarella, 1 pachet foi de tortilla(de porumb),
Spalam si curatam legumele. Intr-o oala punem la foc in apa cu sare puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit. Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei(ceapa, ardei, morcov, telina), taiem rosiile cubulete potrivite si le vom adauga si pe acestea dupa ce celelalte legume s-au inmuiat. Dupa ce si rosiile s-au patruns, luam de pe foc si lasam un pic sa se raceasca pentru a putea sa blendam si sa trecem prin sita compozitia.
Dupa ce puiul s-a fiert scoatem din supa si il lasam sa se raceasca, pentru a scoate carnea si a indeparta oasele si pielea, iar carnea o vom face fasii pe care o vom adauga ulterior in supa. In supa rezultata punem compozitia blendata de legume, adaugam juice de la o lamiae si vom potrivi de sare si piper, adaugam si carnea de pui fiarta anterior si lasam sa mai fiarba 10-15 minute la foc potrivit. Luam foile de tortilla si le taiem fasii subtiri sau chipsuri si le vom praji in baie de ulei. Se vor scoate pe servetele absorbante. Taiem avocado in felii si vom stoarce ½ de lime(lamaie) peste pentru a nu oxida, radem miozarella si tocam ceapa rosie deasemenea marunt. Se serveste separat intr-o farfurie: ceapa rosie, advocado, felii de lime(lamaie) si cilantro pentru décor.
In farfurie principal se pune mozzarella rasa pe razatoarea mare, se adauga supa fierbinte si deasupra sau in lateral fasiile de tortilla, iar fiecare isi pune in farfurie cata ceapa rosie si adocavo doreste(3-4 feliute de avocado sunt suficiente). Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu