marți, 1 octombrie 2019

Empanada cu carne de porc / Empanada con carne de cerdo



·        

A   Aluat pentru empanada

·         350 g de faina,
·         150 g de unt,
·         1 ou,
·         ½ lingurita de sare,
·         50 ml de apa,
·          

·         Umplutura:
·         250 g carne tocata de porc,
·         75 g morcovi,
·         130 g ceapa,
·         50 g de ardei gras,
·         5 catei de usturoi,
·         ulei,
·         sare,
·         piper,
·         cumin,
·          oregano pisat
·         Paprika iute
·         Alt ou suplimentar pt ungere.

Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma. Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2 portii egale si trecem la intinderea aluatului, care trebuie sa fie subtire. Dupa care cu un cerc cu diametrul de 7 cm taiem cercuri egale. Mi-au iesit 39 de empanade.
Asezonam cu sare si piper, oregano si paprika iute si cumin.

Pentru umplutura,  tocam legumele marunt. Punem ulei in tigaie si calim legumele dupa care adaugam carnea adaugam putin stoc de legume si lasam sa se combine aromele.  Adaugam condimentele si gustam. Potrivim de sare si piper.  Cand carnea si legumele sunt patrunse, luam de pe foc si lasam sa se raceasca compozitia.


Intindem aluatul, sa fie subtire si trecem la taiat cu cercul, punem compozitie aproximativ 25 grame, dupa care ungem cu albus de ou pentru a sigila marginile cat mai bine. Presam cu dintii furculitei aluatul pe margine sau facem o impletitura pe marginea aluatului pentru a evita iesirea compozitiei din aluat.

Dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care preincalzim cuptorul la temperatura de 400 grade F sau 200 grade . Lasam  cuptorul  primele 10 minute la 200 de grade dupa care dam focul la 180 de grade.

Scoatem empanada din frigider si le vom da cu galbenus de ou batut pentru a prinde o culoare aurie.  

Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, verificati, trebuie sa aibe culoare aurie si aluatul sa fie crocant.


Eu le-am servit cu un sos format din:sos de soia 50 ml, ardei iute ½ de bucata, susan alb tras la tigaie o lingurita si 2 fire de ceapa verde. Nu puneti sare, sosul de soia este sarat.  Daca vi se pare prea sarat adaugati ½ de lingurita de miere sau zahar brun. Pofta buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu