marți, 1 octombrie 2019

Pulpa de rata in foietaj servita cu cartofi gratinati, sos de mere si legume


 Ingrediente:
Pulpa de rata 200gr, Baby morcovi 30gr, Morcov 2 bucati, ceapa  1 bucata , 50 gr de alune, Ceapa verde 1 fir, ½ Mar, Suc de mere 100 ml, unt 30 gr, amidon 30gr, Smantana 20gr, Cartofi 100gr, 1 Ou , Sare, Piper, Foietaj, Boabe de piper, 4 catei de usturoi, cimbru.
Mod de preparare:  Pulpa de rata, se spala, se flambeaza si se spala din nou. Dupa aceea se pune la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin, ceapa, morcovi si usturoi.  Se lasa la fiert. Dupa care se scoate si se lasa in asteptare pana se raceste.

Cartofii se curata de coaja si se vor felia la mandolina, se sareaza si se vor amesteca cu smantana si oua. Se pun intr-o tava in mai multe etaje si se vor lasa la facut, la final se va adauga parmezan pentru gratinare. Cand sunt gata se scot si se lasa in asteptare urmand a fi taiat cu cercul.(In fotografie este pentru mai multe portii). Alunele se trag la tigaie si se maruntesc putin, va trebui sa existe si un element crunch in farfurie.





Baby morcovi se fierb dupa care se trag in unt la tigaie si se sareaza. Rosiile cherry se pun pe tava se stropesc cu ulei si sare si se dau la cuptor. Ceapa verde se taie decat partea alba si se va stropi cu putin ulei si se pune pe grill.  Vom scoate carnea de pe osul pulpei de rata, ramanand osul gol. Cand pulpa este rece se imbraca in straifuri de foietaj si scoatem osul de la pulpa.  Se unge cu galbenus de ou si se adauga rozmarin tocat sau susan bicolor. 

Pulpa se da la cuptor aproximativ  15 minute.

Trecem la prepararea sosului, punem unt adaugam cubulete de mere verde cu coaja, adaugam 2 crengute de cimbru si un catel de usturoi, dupa care punem suc de mere verzi, saram si piperam.
Daca este prea lichid adaugam si o lingura de amidon.  Dupa aceea trecem prin sita ca sa nu avem aglomerari.  Repunem cubuletele de mar. Servim pulpa de rata cu cartofi, sos si legume. Décor microgreens.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu