joi, 3 octombrie 2019

Printre nori





Intr-o frumoasa zi de septembrie, in care soarele ne imbia cu caldura si razele lui minunate  aducandu-ne aminte de toamna , impreuna cu prietena mea Mariana am pornit intr-o minunata aventura aviatica.
Auzisem de la o colega de serviciu ca a primit cel mai ¨cool¨ cadou de ziua ei si anume un salt cu parasuta. Am intrebat-o detalii si am aflat ca aceste salturi sunt organizate de catre personalul aerodromul Clinceni.  
 Se fac  programari pentru acestea, detalii privind programul si preturile le puteti gasi pe site-ul aerodromului  https://aerodromclinceni.ro/.



Consultand site-ul  si noi am am aflat ca dansii se ocupa nu numai cu aceste salturi cu parasuta ci si cu planorism si chiar cu licente de zbor cu aparate usoare, deci cine se incumeta aici este locul de incercare ideal. 

Am testat  terenul cu prietena mea deoarece urma sa vina ziua ei si m-am gandit ca acesta era cadoul ideal. Prin mai multe intrebari iscoditoare am aflat ca si-ar dori sa incerce si aceasta experienta.
Pana la aceasta data Mariana incercase: canopy, canioning, tiroliene, Superman, lansare  pe liana, rapel, caiac (cand m-a vizitat in Costa Rica, iar cand timpul mi-a permis am si insotit-o  la anumite  activitati ), rafting, mersul pe un pod la mare altitudine care avea niste trepte lipsa, s-a dat cu skateboard-ul pe nisip, plimbari in jungle (in Peru). Deci curajoasa si temerara.  Asa ca trebuia sa traiasca senzatii tari si in Romania, venise momentul optim. 
Dupa mai multe amanari datorita vremii nefavorabila in ziua de 18 septembrie am pornit din Bucuresti spre Alexandria, dupa aproximativ  15 minute de mers, dupa ce ati trecut de Bragadiru, in dreptul localitatii Buda pe partea dreapta veti vedea un indicator catre aerodrom.  Intrand pe acel drum asfaltat ajungeti aproximativ in 3 minute.

Odata ajunse la destinatie, se semneaza  de catre participantul la salt ca este apt clinic, semnezi pe proprie raspundere, iar daca ai o etate mai inaintata ti se comunica atunci cand faci programarea, daca ai nevoie de adeverinta medicala care sa ateste ca esti apt pentru efectuarea acestor salturi(CI obligatoriu la tine). Dupa aceea se semneaza contractual si se plateste.  Cand faceti programarea puteti allege sa fiti filmat in timpul saltului contra unei taxe sau nu depinde de dumneavoastra. Noi am luat-o pe cea cu filmarea deoarece vroiam sa avem imortalizat momentul, nu in fiecare zi ¨cazi din cer¨.



La ora stabilita prietenei mele ia fost atribuit un instructor de zbor. Rodica a fost instructoarea cu care a sarit Mariana.  Aceasta i-a prezentat echipamentul de zbor, precum si fiecare detaliu legat de salt. De asemeni cum sa iti tina capul in momentul  saltului , cum sa traga de parghiile parasutei in aer si cum sa tina picioarele in momentul aterizari.  

A fost imbracata si echipata corespunzator asteptand cu mare entuziasm momentul decolarii avionului in albastru infinit al cerului. Am intrebat-o pe Rodica culoarea parasutei sa stiu ce filmez si eu de la sol. Dupa ce a fost  scolita maxim, fetele  noastre temerare au pornit catre avionul care va urca pana la 3000 de metri de unde vor sari in abis . Mariana a fost prinsa de instructoarea Rodica fiind in permanenta in siguranta nefiind lasata singura in salt.
Si au pornit, avionul s-a ridicat in vazduh si eu eram ca sa zic asa cu ¨ochii in soare¨ nevazand nimic si timpul trecea si iar trecea.  Dupa ceva vreme am observat un punct printre nori ceva foarte mic care de abia se zarea si incet, incet am apucat sa vad culoarea sa stiu ce filmez de la sol.




























O sa las filmarile video  si fotografiile  sa vorbeasca mai mult despre acest  minunat  moment.
Dupa aterizarea fara peripetii Mariana mi-a spus ca este o senzatie care nu o poti transmite prin cuvinte doar se poate trai si simti la cote maxime in inaltul cerului.  Mariana mi-a spus ca a fost cel mai frumos cadou primit de ziua ei si ca ii va ramane mereu in inima.   Inca un week-end minunat. Pana data viitoare, va imbratisez cu drag prieteni virtuali.


P.S, din pacate acum am observat ca videourile ce au peste 100 MB nu le pot atasa, asa ca negasind pe nimeni care sa imi ofere asistenta nu am putut sa le atasez. Orice sfat este binevenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu