sâmbătă, 28 martie 2020

Nuci umplute

Ingrediente pentru aluat:
300 g faina,
125 g unt,
3 oua,
5 g praf de copt,
2 linguri de zahar pudra,
putina sare.

Crema: 150 g de nuci, biscuiti 150 g,  ciocolata topita 100 g, 1 esenta de rom, 50 g de zahar pudra, 150 ml de lapte, 15 g de cacao si resturile mixate de nuci.

Punem in vasul robotului untul taiat in cubulete si la temperatura camerei si incepem mixarea, dupa un timp adaugam zaharul. Dupa ce acesta a fost incorporat se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza.

Faina cernuta, sarea si praful de copt se amesteca.  Acesta se va adauga incet peste compozitia umeda de la robot si se va continua mixarea, obtinandu-se un aluat moale nelipicios. Scoatem aluatul din robot si in vom framanta cateva minute sa aibe consistenta dorita de noi.



Nu trebuie sa lasam in relax, vom trece sa formam bilute. Am incercat si cu bilete de 6, 7 gr dar sunt prea mari, ideale sunt bilutele de 5 grame.

In prealabil forma a fost pusa pe foc pentru a se incalzi, la prima tura de nuci vom unge cavitatile formei cu ulei ulterior nu. Si trecem la coacerea acestora, punem bilutele de aluat si punem forma de foc 20-22 sec pe o parte si intoarcem continuam aproximativ 2 minute. Continuam operatiunea pana terminam tot aluatul.

Dupa ce am terminat lasam sa se raceasca nucile si vom indeparta surplusul de aluat de pe fiecare nuca in parte. Acest surplus se va blenda si il vom adauga in crema.

Din aceasta cantitatea mi-au iesit 118 bucati, adica 59 de nuci.

Trecem la pregatirea cremei, punem laptele pe foc si il incalzim, trebuie sa fie doar caldut, nuca a fost in prealabil prajita la cuptor dupa care am mixat-o. Biscuitii si resturile de la nuci se mixeaza si acestea si se adauga peste nuca, adaugam dulceata, laptele, zaharul. Topim si ciocolata la microunde si o adaugam si pe aceasta. Amestecam bine adaugam cacaoa si esenta de rom si avem crema gata.



 Dupa aceea trecem la umplerea nucilor, acestea se pot servi simple sau pudrate cu zahar pudra. Eu cantaresc tot, o nuca umpluta are 16 grame. Iar in 100(107 g) grame mi-au intrat aproximativ 6 nuci.



De preferat ar trebui sa le lasati peste noapte sa se inmoaie, se vor face cu o zi in avans.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu