joi, 2 aprilie 2020

Ostropel din carne de pui

Ingrediente:

1,3 kg carne de pui,   
                            
150 ml de ulei,
200 g ceapa,
100 g de morcovi,
50 g amidon,
100 g pasta de tomate,
50 g de usturoi,
75 ml vin alb,
2 kg cartofi,
50 g patrunjel verde,
1 litru de stoc de pasare,
30 g de sare,
2 g de cimbru,
2 g de boia dulce,
3 fire de ceapa verde.

Mod de preparare: Spalam carnea si o stergem. O portionam si vom trece bucatile de carne prin flacara pentru a nu ramane urne de fulgi pe carne. Dupa aceasta operatiune spalam carnea din nousi indepartam surplusul de apa. Spalam si curatam legumele. morcovi si ceapa se taie in cubulete mici, iar cartofi in cuburi de marime potrivita.

Curatam usturoiul si il taiem fasii. Punem ulei intr-o tigaie mai incapatoare sau wok si adaugam bucatile de carne de pui pe care le-am sarat in prealabil. lasam sa se prajeasca pe o parte dupa care intoarcem si pe cealalta parte si continuam sotarea, adaugam ceapa si morcovi, iar dupa 5 minute vom adauga 75 ml de stoc de pui, continuand fierberea la foc potrivit.

Lasam vreo 15 minute la foc. In aceste timp, vom pune in alt vas amidonul si 1 polonic de supa rece si vom amesteca, evitand sa facem aglomerari. Daca este prea dens mai adaugati supa. Aceste amestec se va trece prin sita dupa care se va adauga in wok peste bucatile de carne, mai adaugam aproximativ un litru de stoc de pui si lasam sa fiarba 20 de minute. Adaugam cimbru si boia.

Acest preparat se poate manca simplu adica carnea cu sosul rezultat dar la fel de bine merge o garnitura din cartofi natur cu patrunjel, ceea ce am facut eu. Am curatat cartofii de coaja, am taia in cuburi de marime potrivita si i-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa 25 de minute am verificat, sa vad daca sunt fierti.  Daca s-au fiert se scurg de apa si se lasa in asteptare.


Diluam pasta de tomate in stocul de pui, pregatim vinul, tocam ceapa verde si patrunjelul si taiem usturoiul fasii.


Adaugam usturoiul,pasta de tomate, ceapa verde si  mai lasam inca 20 de minute. Aproape de final adaugam vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel, gustam si potrivim cu sare si piper.

Preparatul se serveste cald cu restul de cantitate de patrunjel tocat deasupra.

Peste cartofii natur punem patrunjel tocat si gustam se sare.

Servim ca in imaginile alaturate.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu