marți, 24 martie 2020

Shaorma de pui, pentru 5 portii


Ingrediente aluat:

125 g de faina,
63 ml apa calda,
30 g de grasime,
1/2 pachetel praf de copt,

Umplutura:
250 g de piept de pui,
usturoi pudra,
boia afumata pudra,
cimbru,
juice 1 portocala,
sare, piper, ulei,
optional sos de soia.
ceapa verde,
rosii,ceapa rosie,
varza, salata,
maioneza,
sos iute / sos dulce acrisor.

Pregatim aluatul pentru lipii, cernem faina si amestecam cu praful de copt, adaugam grasimea si amestecam, dupa care punem apa calduta si sarea. Se framanta pana cand nu se mai lipeste aluatul de maini. Nu se lasa in relax ci se poate intinde imediat. Luam aluatul si il intindem, pentru a avea  lipii rotunde si egale, vom pune o farfurie adanca deasupra aluatului si vom decupa, asa vom proceda si cu celelalte. Din aceasta compozitie vor iesi 5 bucati.

Punem o tigaie pe foc FARA ulei si vom praji lipiile la foc iute cate 10 secunde pe fiecare parte dupa care intoarcem pe cealalta parte si continuam acest procedeu pana au prins un pic de culoare aurie. Nu lasati prea mult deoarece daca se prajesc mult devin crocante si nu se mai pot rula.

Spalam carnea de pui si o vom taia longitudinal. Dupa aceea o vom marina, dupa cum urmeaza. Adaugam pudra de usturoi, cimbru, boaia, sare, piper, ulei si sucul de la portocala. Vom introduce bucatile de pui in acest amestec si vom lasa 30 de minute.  In acest timp pregatim legimele, spalam si taiem ceapa julienne si rosiile felii subtiri. Varza se va toca marunt si o vom amesteca cu maioneza.
         Scoatem bucatile de pui si le vom tampona inlaturand surplusul de lichid, punem ulei intr-o tigaie si tragem bucatile de pui. Daca dorim putem adauga si sos de soia, optional. Dupa ce acestea sunt facute se scot si putem trece la asamblarea shaormei noastre.
 Ungem cu maioneza lipia, adaugam carnea de pui pe mijloc, ceapa, rosii, varza, rosii. Punem sos de maioneza sau sos iute sau dulce acrisor.

Rulam bine sa nu curga sosurile si la unul din capete punem folie alimentara si folie de aluminiu.  Dupa care se poate servii.

Optional se mai pot adauga: castraveti acri, salata verde. Eu nu am adaugat.

Pofta Buna



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu