miercuri, 29 aprilie 2020

Rulada de pui servita cu crema de pastarnac si morcovi caramelizati

O masa frumos pusa, o vorba mestesugit spusa, o friptura zemoasa, o tava ornata - mii de detalii pentru a fi o gazda de neuitat. Ideea minunata pentru masa de Paste.

Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru rulada: 400 g de spanac, 2 catei de usturoi, 1 ardei rosu, 1 legatura ceapa verde, o lingura de ulei, sare, piper, nucsoara, 100 g de mozzarella, 700 g muschiulet de porc, 7 morcovi, 1/2 ceapa rosie, 12 ciupercute, 60 g de mazare verde, usturoi verde 2 fire, 50 g unt, 1 cartof, cimbru si 100 ml vin rosu si 150 ml de stoc de legume. 1 lingurita de paprica si 100 ml pasta de tomate, 1 lingurita de miere.

Pentru crema de pastarnac: 440 g de pastarnac, 100 g de unt, sare, 100 ml lapte, sare, nucsoara.

Mod de preparare: Se spala spanacul si usuca si se pune intr-o tigaie la sotat alaturi de ceapa verde, usturoi si jumatate de ardei rosu. Dupa ce s-a sotat saram si luam de pe foc. Adaugam in compozitie cuculete de branza mozzarella si amestecam bine. Desfacem muschiuletul de porc si il vom aplatiza bine. Frecam carnea cu sare si piper dupa care vom adauga compozitia noastra de spanac. Eu am mai adaugat niste mozzarella pentru extra savoare. Dupa care rulam bine si legam rulada noastra. 





Intre timp am curatat radacina de pastarnac si am pus-o in apa cu sare la fiert. Cuptorul a fost preancalzit la 190 de grade celsius. Facem un pat din legume, ceapa si usturoi verde, rosii, un cartof taiat fasii subtirii, un morcov si pe acesta vom adauga  rulada noastra. Pentru inceput vom trage rulada de pui la tigaie pe toate fetele cat sa prinda culoare si ulterior o vom pune pe patul de legume. dupaprimele 15 minute adaugam stocul si vinul rosu si mai lasam inca 15 minute. Dupa care verificam cu ajutorul unui termometru. Temperatura in interior atat la pui cat si la umpluturi trebuie sa fie de 74 grade C sau 165 grade F. 



Scoatem rulada si o vom acoperi cu folie de aluminiu pastrand-o la cald. Adaugam paprica si pasta de tomate si mai lasam 5 minute sa fiarba sosul dupa care vom blenda legumele si vom strecura sosul, acesta va acompania preparatul nostru.  

Pregatim si crema de pastarnac, scurgem lichidul de fierbere adaugam untul si laptele si potrivim de sare si adaugam un strop de nucsoara. Curatam ciupercile si le vom sota in putin unt si adaugam si un fir de usturoi verde tocat. fierbem mazarea si saram. Morcovii ii curatam si ii vom fierbe in apa cu unt. Dupa ce sunt fierti se vom scoate si se vor trage un pic la tigaie cu putina miere picurand pe ei.

Aranjam ca in imaginile alaturate sau dupa gustul fiecaruia. Pofta buna. 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu