luni, 4 mai 2020

Piept de porc dulce-iute servit cu piure de morcov si ginger, sparanghel, ridichii murate si sos de zmeura

Ingrediente:

600 g de piept de porc,
300 g de morcovi,
6 fire de sparanghel,
150 g zmeura,
100 ml de vin rosu sec,
50 g de zahar,
2 ridichii, juice de la 1/2 de portocala,
100 g de unt, 2 bucati de ghimbir, 3 catei de usturoi, 50 g de mazare.

Pt glazura: 1 fir de usturoi, 1/2 de ardei iute, 1/2 de portocala juice, 100 ml pasta de tomate, 30 g de zahar brun, 30 ml otet balsamic, sare, piper,cimbru.

Pt decor: seminte de susan negru, ceapa verde, marar.

Mod de preparare: Punem o oala cu apa la fiert in aceasta adaugam cei 3 catei de usturoi feliati si o bucata de ghimbir curatata si taiata fasii, adaugam si sare. Suparat luam bucatile de piept de pui de spalam si le tamponam de excesul de apa, dupa care le punem la fiert aproximativ 20-25 de minute.

In alta oala punem la fiert morcovii dupa ce i-am curatat, spalat si taiat in bucati.  Adaugam si a doua bucata de ghimbir feliata sa fiarba impreuna cu morcovii. Adaugam si sare, acoperim vasul si lasam sa fiarba.

Dupa ce am curatat sparanghelul acesta se va blansa 50 de secunde dupa care se va scoate se se va pune apa cu gheata, urmand a se trage la tigaie in putin unt.  Punem zmeura cu zaharul la fiert si adaugam si vinul dupa care saram si lasam la fiert pana se reduce. Dupa ce are consistenta dorita se blendeaza si se va strecura pemtru a indeparta semintele de la zmeura.

 Punem la fiert si mazarea, dupa se este fiarta se va trage in unt, saram si gustam. Scoatem morcovi si ii punem in robot cu putin lichid in care au fiert si mixam bine, trebuie sa aibe o consistenta moale, daca mai trebuie mai adaugam lichid si saram. Cand este gata il vom pune in tigaie si vom adauga un cub de unt pentru cremozitate. Gustam si asezonam daca mai trebuie.

Ridichiile le feliem la mandolina si se vom marina in suc de portocala.


Scoatem carnea vom indeparta osul daca are si vom porni gratarul, vom unge cu o pensulape toate partile bucatile de carne cu glazura formata din: 1 fir de usturoi, 1/2 de ardei iute, 1/2 de portocala juice, 100 ml pasta de tomate, 30 g de zahar brun, 30 ml otet balsamic, sare, piper, cimbru si le vom pune pe gratar. 

Dupa ce sunt facute pe o parte se intorc si pe cealalta parte. Cand avem toate ingredientele gata aranjam farfuria ca in imaginile alaturate si decoram cu elementele de decor.

Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu