marți, 27 octombrie 2009

Piept de pui cu ciuperci si sos de smantana






Timp de Preparare
60 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
2-3 bucati de piept de pui
250 gr de ciuperci
300 gr de cartofi
200 gr de kaizer
200 ml smantana lichida
150 gr de ananas
sare, piper, 100 gr unt,
50 ml de bere blonda
1 ardei rosu / 1 ardei verde si salata pentru decor

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala se taie in bucati potrivite si se pune in wok sau tigaie la foc mediu pentru a se praji cat sa prinda culoare. Cartofii se taie cubulete mai mici sau mai mari, ananasul la fel, iar baconul in fasii si se calesc in unt aproximativ 20-25 de minute separat de pui in alta tigaie, cand sunt gata legumele si kaizerul se scot si se introduc ciupercile in acelas ulei, lasandu-se intre 5-7 minute cat sa se inmoaie dupa care se scot si acestea.

Pieptii de pui se scot din wok, se scurge uleiul si se continua reteta adaugadu-se untul, peste acesta se pune 50 ml bere blonda si smantana lichida, se pune pieptul de pui si se continua fierberea pana scade.

Cand este gata se serveste astfel: se aseaza cateva felii de salata verde, peste se aseaza o portie de cartofi,ananas,kaizer, piepul de pui, se pune dressingul rezultat, ciupercile, si se decoreaza cu fasii de ardei rosu si verde.

Pofta Buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu