Ingrediente
250 g de paste tricolore
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa rosie, tocata fin
2 catei de usturoi taiat fin
4-5 felii de bacon
1 tulpina de telina, taiata fin
2 bucati piept de pui aproximativ 400 g
1 lingura de faina
1 ceasca de smantana lichida
1 ½ ceasca de parmezan ras
¼ de ceasca de ceapa verde
sare,
piper,
pesmet
Mod de preparare:
Tocam legumele foarte
fin, punem pastele la fiert, in apa cu sare iar cand aceasta fierbe se adauga pastele care vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Deci ceapa, usturoiul, telina si ceapa verde se taie marunt. Cubulete de marime potrivita taiem pieptul de pui iar baconul se va taia fasii nu mai late de 1 cm. Radem si parmezanul pe razatoarea mica.
Dupa ce pastele au fiert, se scurg si se lasa in asteptare. Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga si se va adauga ceapa, usturoiul si baconul si se va sota doua minute. Se adauga cubuletele de pui si se lasa sa prinda culoare pe toate partile, dupa crae se va adauga o lingura de faina sau amidon alimentare si se amesteca se lasa aproximativ treii minute. Se va adauga un sfert de ceasca de apa, pentru a nu se arde ingredientele, iar dupa ce aceasta se va evapora se adauga smantana si se lasa sa fiarbe 3-4 minute.
Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si ceapa verde. Intr-un vas de jena, uns cu putin ulei, presaram un praf de pesmet, se adauga pastele iar peste paste compozitia noastra din tigaie. Asezonam cu sare si piper si dam la cuptor nu inainte de a adauga restul de parmezan ramas. Preparatul nostru va sta 20-25 de minute la cuptor, dupa ce scoatem presaram restul de ceapa verde.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu