joi, 1 decembrie 2011

Saltimbocca alla Romana

Ingrediente:

4 bucati piept de pui
6-8 felii de bacon
4-5 frunze de salvie
faina,
ulei de masline
sare,
piper,
unt
100-150 ml concentrat de pui(lichid)
50 ml vin alb sec
lamaie

Timp de preparare: sub 30 minute

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui, se transeaza fiecare felie in doua. Dupa care feliile rezultate se vor pune in folii de plastic si se vor bate pentru a se subtia, se sareaza si pipereaza. Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt , dupa cxe am sarat si piperat pieptul de pui asezam feliile de prosciutto(bacon) dupa care pe fiecare bucata prindem o frunza de salvie.




Trecem bucatile de pui astfel rezultate prin faina si le scuturam de surplus dupa care le punem la prajit, prima data se pune pe partea ce salvia, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se prajeste.

Se scot pe servetele absorbante pentru a se evita excesul de grasime.




In tigaie se va adauga 50 de ml de vin alb sec, dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga 100-150 ml de concentrat de pui, sare si piper, dupa se s-a redus la jumatate se va adauga 30 g de unt, pentru a forma un dressing cremos. Pieptul de pui se va servi cu dressingul rezultat si cu sferturi de lamaie.


Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu