miercuri, 30 noiembrie 2011

Frittata de legume cu pui si bacon

Ingrediente

30 g de unt
15 cm dintr-o bucata de praz
300 g de amestec de legume(morcov, ardei, porumb, fasole, mazare)
250 g de piept de pui
200 g de bacon
½ de ceasca de smantana 32% grasime
ierburi aromatice(patrunjel, busuioc, ceapa verde)
¼ de ceasca de smantana lichida
6-7 oua
sare,
piper,
boia iute
praz pentru dessign

Mod de preparare:

Puneti unt intr-o tigaie non-aderenta cand acesta s-a topit puneti cubuletele

de pieptul de pui si baconul taiat fasii, dupa ce pieptul de pui a devenit albicios, adagati legumele si le lasati sa se soteze in untul din tigaie. Taiati marunt prazul si il adaugati peste aceestea in tigaie.

Spargeti ouale amestecatile bine adaugand si smantana, sarati, piperati, adaugati ierburile aromatice si agaugati acestea peste legumele noastre, lasati la se gateasca aproximativ 10 minute.

Cand inca nu este in totalitate facuta, luati frittata adaugati parmezanul si o dati la cuptor pentru 10 minute.

Se portioneaza si se serveste alaturi de o salata.



Pofta Buna

Pui cremos cu bacon si paste

Ingrediente

250 g de paste tricolore
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa rosie, tocata fin
2 catei de usturoi taiat fin
4-5 felii de bacon
1 tulpina de telina, taiata fin
2 bucati piept de pui aproximativ 400 g
1 lingura de faina
1 ceasca de smantana lichida
1 ½ ceasca de parmezan ras
¼ de ceasca de ceapa verde
sare,
piper,
pesmet


Mod de preparare:




Tocam legumele foarte




fin, punem pastele la fiert, in apa cu sare iar cand aceasta fierbe se adauga pastele care vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Deci ceapa, usturoiul, telina si ceapa verde se taie marunt. Cubulete de marime potrivita taiem pieptul de pui iar baconul se va taia fasii nu mai late de 1 cm. Radem si parmezanul pe razatoarea mica.

Dupa ce pastele au fiert, se scurg si se lasa in asteptare. Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga si se va adauga ceapa, usturoiul si baconul si se va sota doua minute. Se adauga cubuletele de pui si se lasa sa prinda culoare pe toate partile, dupa crae se va adauga o lingura de faina sau amidon alimentare si se amesteca se lasa aproximativ treii minute. Se va adauga un sfert de ceasca de apa, pentru a nu se arde ingredientele, iar dupa ce aceasta se va evapora se adauga smantana si se lasa sa fiarbe 3-4 minute.

Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si ceapa verde. Intr-un vas de jena, uns cu putin ulei, presaram un praf de pesmet, se adauga pastele iar peste paste compozitia noastra din tigaie. Asezonam cu sare si piper si dam la cuptor nu inainte de a adauga restul de parmezan ramas. Preparatul nostru va sta 20-25 de minute la cuptor, dupa ce scoatem presaram restul de ceapa verde.

Pofta Buna

Piept de pui invelit in bacon cu sos de mustar

Ingrediente:

2 bucati piept de pui (300-400 g)
2-4 gelii de bacon
2 frunze de busuioc
3 linguri de mustar
½ ceasca de smantana lichida
2 linguri de ulei de masline
100-150 g morcovi si mazare congelata

Mod de preparare:
Intr-o tigaie puneti ulei si incalziti-l la temperatura potrivita, adaugati pieptul de pui si prajiti-l cate 2 minute pe fiecare parte, dupa care il scoate-ti din tigaie, pe pieptul de pui puneti cate o frunza de busu

ioc si il veti infasura in bucatile de bacon introducandu-le pentru inca 1-2 minute.

Vom lua amestecul de legume(morcovi si mazare) care in prealabil s-a dezghetat si vom introduce legumele in vasul pe care il vom introduce la cuptor, in acest vas adaugam putin ulei de masline punem pieptul de pui si legumele, dupa maxim 5 minute adaugam si o ceasca de apa, saram si piperam si lasam 20 de minute la cuptor.

Vom servi cu sos de mustar preparatul nostru:

3 linguri de mustar se amesteca cu smantana lichida si 100 ml de concentrat lichid pe foc, daca va place dressingul mai vascos puneti mai putin concentrat lichid de pui. Acesta va acompania preparatul nostru.

Pofta Buna