sâmbătă, 10 martie 2012

Chicken curry - Curry de pui

Ingrediente350 g de piept de pui
2 cepe
1 lingurita de chilly
6 seminte de cardamom verde
½ de lingurita turmenic
½ de lingurita de cumin
1 baton de sccortisoara
2 bucati de anason
1 lingurita de curry
4 cuisoare
2 catei de usturoi
2 frunze de dafin
1 fir de lemon gras ½ de cm de galangar
200 ml pasta(crema) de cocos
pasta de tomate
ulei
200 g de orez supa de pui(stoc pentru orez)

Am pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon gras-ul marunt si am curatat si ras galangarul, le-am adaugat peste condimente, facand sa se intrepatrunda aromele. Le sotam aproximativ 7-8 minute, pana cand acestea sunt patrunse. Am taiat pieptul de pui in cubulete potrivite si l-am adaugam peste celelalte ingrediente.



Am adaugam 200 ml de pasta de cocos si am lasat sa fiarba la foc mic. Am adaugat si frunzele de dafin si am adaugat supa de pui si pasta de tomate, am sarat si am lasat sa fiarba la foc potrivit aproximativ 20-25 de minute.

Dupa aceea m-am ocupat de pregatirea orezului cu care servim curry-ul nostru, dupa cum urmeaza: 1 masura de orez, trei de apa, putin ulei si sare, lasam sa fiarba si sa scada apa, pe el nu il mai condimentam tare deoarece avem curryul care este deja foarte aromat

Verificam daca carnea este facuta suficient daca da luam de pe foc si servim cu orezul gata preparat ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Un comentariu:

  1. Am de toate in bucatarie mai putin galangar.Daca pun ghimbir in loc e vreo problema ???
    Si fara dafin ca nu-mi place...
    Arata tare bine curry-ul tau ! Pot sa vin la masa? Aduc o prajitura cu ananas bine ?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere