luni, 16 iulie 2012

Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico

400 g ceafa de porc 200 g morcovi 100 g telina 100 g de spanac ulei unt nucsoara curry 15-20 g zahar otet balsamic busuioc 1 catel de usturoi Carnea de porc se curata de grasime, se va trage la tigaie in putin unt si ulei pana prinde fata pe ambele parti dupa care se va face un pat de morcovi(morcovul este crud si se va taia in felii longitudinale) se va aseza carnea de porc peste, se sareaza, pipereaza, adaugam un cub de unt, cimbru si oregano si se va da la cuptor aproximativ 25 de minute la 180°C. Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete mai mici. Punem la fiert in apa cu sare in trei craticioare diferite legumele: telina, morcov, spanac si lasam sa fiarba.
Dupa ce s-au fiert de scurg de zeama rezultata, legumele se vor blenda fiecare separate dupa care vom pregati piureueile dupa cum urmeaza: intr-o tigaie vom pune zahar care se va topi, adaugam unt si punem morcovii, adaugam si putin praf de curry. Dup ace am blendat telina, adaugam un cub de unt, sare si radem nucsoara si lasam sa se patrunda.
Spanacul si el se scurge de apa, se va toca si se va blenda, dupa care se va trage la tigaie in unt tot acolo pentru savoare vom adauga si catelul de usturoi tocat foarte fin. Platingul: Se va lua din piureurile rezultate cate o lingura si se va aranja ca in imaginile alaturate, aranjam si carnea langa si facem un décor din acetto balsamico si decoram cu o frunzulita de busuioc. Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu