duminică, 16 noiembrie 2014

Pomana Porcului



Ingrediente:

500 g de carne de porc,
125 g de carnati afumati,
50 g de costita afumata,
Cimbru,
Boia afumata,
Sare,
Piper,
4 catei de usturoi,
Vin alb,
300 g de malai,


Spalam si curatam carnea de eventualele pielite. O taiem in cubulete mici si cat se poate de uniforme. Punem intr-o tigaie/tuci, ulei iar cand acesta s-a infierbantat punem bucatile de carne si punem capacul, lasam sa prinda culoare carne pe ambele parti, adaugam costita afumata taiata cubulete/bastonase. Intre timp curatam si taiem usturoiul lamele.

Dupa  ce carnea a prins culoare,  adaugam piper, un praf de boia si stoc de legume/ porc, lasand sa fiarba cu capacul pus 10 minute.

Luam  tigaia de pe foc si adaugam usturoiul si cimbru, carnati si vinul alb  si dam la cuptor pentru maxim 30 de minute. Pentru a nu fierbe carne si a se praji se sareaza la final.

Ne apucam de prepararea unei mamaligi, punem apa si sare si lasam sa inceapa apa sa fiarba, dupa care adaugam malaiul in bloc si incepem sa amestecam cu grija sa nu facem aglomerari in Mamaliga, putem pentru un gust mai bun sa-I adaugam si putin unt. Mamaliga va fi gata cand se va ridica de pe marginile vasului.

Mancarea noastra se poate servi acompaniata de ardei copti si o cana de vin rosu sanatos(podgorie proprie). Din aceasta cantitate ies 3 portii mai mititele sau 2 portii mai generoase.

Pofta Buna.


2 comentarii:

  1. Deja simt mirosurile din preajma sarbatorilor, cand...majoritatea romanilor taie porcul !
    Asa de fain arata ca am si uitat de alegerile astea ....
    Seamana cu o...tochitura, asa cu mamaliguta, nu Nico ?
    Pofta mare sa ai la bunatatea asta si o noua saptamana desavarsita sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nico. Te rog sa incerci ca usturoiul dupa ce-l pisezi bine cu un pic de sare gronjoasa sa pui apa calduta si sa-l lasi la „odihnit” circa 20-30 min, apoi il strecori.Sa folosesti numai „esenta” de usturoi iar usturoiul ce ramane, dupa ce l-ai stors bine, incearca sa-l ferci cu ulei (de floare ca nu prea are gust si miros) pana il afaci maioneza... Pomana va avea un miros si o aroma mai rafinata...

    RăspundețiȘtergere