duminică, 11 ianuarie 2015

Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare pentru o portie




Pentru  friptura:
165g cotlet de porc fara os,
120g muschiulet de porc,
Vin rosu, cimbru, ulei,
Foi de dafin, boabe de piper,

Optional: 1-2 carnati si 1 cartof,

Pentru Cartofi la cuptor:
Ulei,
Sare, piper, rozmarin, boia,
Usturoi,

Pentru piure de mazare:
200 g de mazare,
30g unt,
Smantana pentru gatit,
 sare, piper,

2 baby morcovi,
vin
Decor: chips de cartof dulce

Décor: chips de cartof dulce / portocala si bobite de mazare

Mod de preparare:
Portionam carnea, saram si piperam dupa care o vom trage in tigaie in putin unt cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare.   Punem intr-o tava mai mare pentru a o da la cuptor. 

Punem ulei, adaugam carnea, foile de dafin, cimbru si vinul si dam pentru 25 de minute la cuptor.
Separat punem la fiert mazarea cu un pic de sare si morcovi in alt vas. Cartofii ii  vom fierbe in coaja. Dupa ce au fiert ii scoatem ii curatam si ii taiem in patru.  Punem intr-o tava mai mare, adaugam ulei si boia, cimbru, sare, masam bine si dam la cuptor. 

Cartofi sunt déjà fierti  dar trebuie sa prinda acea crusta minunata.
Dupa ce mazarea a fiert, scurgem de apa, oprim cateva boabe, lasam foarte putina apa si punem in blendar. Blendam bine dupa care, luam pasta rezultata si o punem din nou intr-o tigaie non-adederenta, adaugam un cub de unt si smantana pentru gatit rezultand o pasta fina. 

Dupa ce baby morcovi au fiert ii scurgem de apa si  intr-o tigaie punem putin unt, adaugam baby morcovi, un pic de sare si un praf de curry. Ii sotam cateva minute dupa care ii scoatem. Verificam daca sunt  facuti si cartofi si ii scoatem de la cuptor. Verificam daca si carnea este patrunsa, daca este facuta o scoatem, lasand jiul in tava din care vom face un sos bun pentru friptura noastra.


Punem din nou tava in care a fost friptura pe foc, cautam cu o spatula de lemn sa indepartam toate bucatile lipite pe fundul tavii. Adaugam vin un cub de unt, vin si un fir de cimbru optional. Lasam sa scada, pana se-ngroasa, dupa aceea  strecuram.
Decoram ca in imaginea alaturata.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu