Membru

luni, 12 ianuarie 2015

Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper

Nicolette Sandulache  /  at  9:55 p.m.  /  1 comment





Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

2 bucati de ceafa,
Ulei,
Praf de usturoi,
Cimbru,
Sare, piper,
Vin alb,
Ceapa,
Piper rosu,

500g (5 cartofi aproximativ),
Unt,
Rozmarin,
5 catei de usturoi,
Sare, piper,
Ulei,

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin. Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma.





Lasam 10 minute dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem  forma,  adauga hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.
Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece.
Dupa expirarea timpului luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti pana prinde culoare carnea. Dupa aceea vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea  o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare.



Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam iar peste adaugam juice-ul  din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba.  La final in sosul rezultat adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate, iar m-am jucat cu efectele de pe telefon, sper sa va placa.  Pofta buna.




Share
Posted in: , Posted on: luni, 12 ianuarie 2015

Un comentariu:

  1. O bunatate! Iti doresc un an 2015 plin de bucurii si cu multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.