Membru

sâmbătă, 27 iunie 2015

Chiftelute cu piure bicolor

Nicolette Sandulache  /  at  10:32 p.m.  /  No comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.






600 g de carne de porc,
1 ceapa,
4 catei de usturoi,
Sare, piper,
Ulei,
Cimbru, marar,
Boia afumata,
Faina,
1-2 oua,

Piure-uri
1 fruct de tiquisque(150g cu coaja),
4-5 cartofi,
200 ml lapte,
100 g de unt,
Sare, piper,





Sos:
1 ceapa,
2 rosii,
1 ardei,
1 morcov,
tarhon,
Sare, piper,
Vin rosu,
1oo g pasta de tomate,
Ulei, Stoc de pui



Decor: porumb, mazare, tarhon, flori comestibile.

Curatam cartofi si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici dupa care ii vom pune separat la fiert cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct mai bine zis este o radacina, iar alaturi este radacina de yuca de asemeni comestibila(nu este yuca aceea ornamentala care se vinde ca arbusti de decor, este alta specie).




Pregatim chiftelutele, tocam carnea. Spalam, curatam si taiem verdeata si legumele fin, le vom adauga peste carne, asezonam cu sare si piper. Cimbru si marar, adaugam ouale si amestecam. Chiftelutele trebuie sa aiba in jur de 30 de grame in crud. Astfel pregatite acestea se vor trece prin faina si le vom pune in friteusa in baie de ulei sa se rumeneasca frumos. Se scot pe hartie absorbanta pentru indepartarea excesului de grasime.

Daca legumele s-au fiert trecem la pregatirea piureurilor, pasam bine adaugam lapte si unt, asezonam si punem din nou pe foc, pana obtinem textura dorita. Gustam si daca este cum va doriti luam de pe foc.

Pregatim sosul, spalam, curatam si taiem in cubulete fine legumele, dupa care le vom adauga intr-o tigaie in putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam 200 ml stoc de pui, vinul si tarhonul.  La final adaugam pasta de tomate, asezonam si lasam sa scada. 



Putem sa blendam si sa strecuram acest sos sau putem sa lasam legumele cubulete in sos.

Decoram dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 27 iunie 2015

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.