sâmbătă, 27 iunie 2015

Varza cu coasta afumata crocanta




Ingrediente:


1 kg de varza,
1 kg de coasta de porc,
2 cepe,
1 ardei gras/kapia,
2 fire ceapa verde,
1 ardei iute,
Pasta de tomate,
Sare, piper,
Boia afumata,
Marar/ patrunjel / cimbru,


Marinada pentru coaste:
Sare,
Piper, Boia,
Ulei,
Sos Worchesterchire,
Tabasco(cateva picaturi),
Usturoi,
Zahar brun,
Suc de portocala,
Usturoi,
Cimbru uscat,
Putin vin alb,
1 lingurita mustar cu boabe,

Pentru inceput ne apucam d
e pregatirea coastelor, incepem cu marinada, amestecam toate ingredientele mai sus mentionate. Putem taia coastele sau putem lasa bucata intreaga. Facem un gratar pe partea cu grasimea si incepem sa masam bucata de carne cu marinada, dupa care lasam 30 minute in asteptare in frigider.




In acest timp pregatim cuptorul la temperatura de 170°C. Luam o tava incapatoare in care punem ulei, vin alb, cimbru si juice de portocala si adaugam coasta de porc. Aceasta va trebui sa stea minim doua ore. Din jumatate in jumatate de ora scoatem tava de la cuptor si punem din lichidul din tava peste carne pentru a fi frageda si continuam coacerea.




Spalam varza si o vom taia subtire cu ajutorul unei mandoline daca nu cu cutitul. Frecam varza cu sare si cimbru si o lasam in asteptare. Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem brunoisse.

Luam o tigaie non-aderenta mai incapatoare adaugam ulei si punem la sotat legumele cand acestea s-au inmuiat adaugam si varza scursa de lichid pentru maxim 10 minute.





Dupa aceea transferam intr-o cratita mai incapatoare si dam la cuptor la foc mic, lasam sa fiarba, adaugand pe rand boia, cimbru, piper. Catre final adauga pasta de tomate si verdeata, aici este in functie de preferinta fiecaruia ce cantitate doreste sa adauge, daca doreste mai dulce sau mai colorata(pasta de tomate). 


Eu nu pot sa va dau decat un singur sfat, de fiecare data sa gustati si in functie de gustul dvs, mai adaugati condimente,  ingrediente sau nu. Va veti da seama cand este varza gata si o puteti scoate de la cuptor.



Verificam de mai multe ori coasta de porc si o intoarcem si pe cealalta parte pentru a prinde culoare.  Dupa ce coasta este gata se lasa in asteptare la fel ca orice alta carne dupa care se portioneaza daca nu ati facut-o de la inceput. Eu am pus coasta de porc peste varza si am mai lasat 10 minute la cuptor sa se coaca impreuna si sa se amestece savorile.


 Va doresc pofta buna.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu