miercuri, 1 iulie 2015

Rulou de pui umplut servit cu legume




 Ingrediente:


1 piept de pui,
100 g de ciuperci,
un sfert de ceapa,
1 catel de usturoi,
1 lingurita de mustar Dijon boabe,
Sare, piper,

un sfert de lingurita de curcuma,
5 felii de bacon(feliate subtire),

1 radacina de camote(150g),


Unt si lapte pentru piure,
2-3 buchetele de brocolli,
1 baby chayote,
1 baby tzuchini,
1 baby corn,
cateva feliute de morcov,

Sos de fructe de padure:
100 g mure, afine, zmeura,
2 cubulete de unt,
Sare, piper,
2 linguri de vin rosu demi-dulce,

Decor: ceapa verde, chips de camote si flori comestibile.





Pentru inceput curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt. Adaugam ceapa, ciupercile, usturoiul, curcuma si asezonam. Luam de pe foc.

Punem o folie de plastic, deasupra asezam bucatile de bacon. Luam pieptul de pui si il vom aplatiza, dupa aceea in punem  peste bacon.

Adaugam pe rand mustar si farsa de ciuperci, dupa care rulau bine cu ajutorul feliilor de bacon, dar pentru siguranta vom lega cu ata alimentara ruloul. Astfel format, vom trage la tigaie in ulei cateva minute ruloul pana ce acesta va prinde culoare pe toate partile dupa care il vom transfera in cuptor la T 180°C pentru aproximativ 25 de minute.

Verificati din cand in cand, dupa expirarea timpului il scoateti de la cuptor si lasati 10 minute in relax.


Curatam radacina de camote de coaja si o vom taia in cubulete de marime potrivita si punem la fiert, cand acesta este fiarta, se pregateste un piure in care se adauga lapte si unt, dupa care saram(se pregateste la fel ca si piureul de cartofi).

Punem la fiert( in apa cu sare) in vase separate, morcovul, brocolli impreuna cu fructul de chayote si baby porumbul. Baby tzuchini in taiem longitudinal si il vom pregati pe grill.

Dupa ce legumele sunt fierte, se scot iar legumele verzi se introduc intr-un vas cu apa rece pentru a nu isi schimba culoare cateva minute, dupa care se trag repede in unt la tigaie cat sa prinda luciu si culoare.

Sosul de fructe, punem unt in tigaie adaugam fructele, lasam sa fiarba putin, adaugam vinul, asezonam si lasam sa se reduca. Punem sosul in blender, blendam bine si strecuram.

Decoram ca in imaginile alaturate(un chips de camote, ceapa verde) sau dupa imaginatia fiecaruia.



Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu