sâmbătă, 6 februarie 2010

Manson de Pangasius cu fructe de mare, sos de citrice si ciuperci la gratar






Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400-500 gr de file de Pangasius
6 catei de usturoi
ulei de masline
1 lamaie, sare, piper

Coctail Fructe de mare Del Mare
75 gr de unt
sare, piper, juice ½ de lamaie, ulei de masline

Sos de citrice:
20 ml de rom
Juice 1 lamaie
Juice 1 portocala
1 ½ lingura de zahar
1 ½ lingura de miere
50 ml de acetto balsamico

Mod de preparare: Pestele se marineaza cu suc de lamaie, ulei de masline, se zdrobeste usturoiul si se unge pestele cu el, se adauga sare si piper pe ambele parti ale pestelui si se formeaza manson care se prinde cu o scobitoare.

Se iau fructele de mare care sunt prefierte dar se mai fierb 5-7 minute, dupa care se scurg si se trag la tigaie in unt, se taie si usturoiul lamele si se adauga sare, piper si se pune si un pic de ulei de masline.

Se taie o portocala in felii subtiri, se aseaza monsonul de peste care se umple cu fructe de mare, se pun fire de ceapa verde sau ardei verde taiat subtire si se da la cuptor maximum 10 minute.

Separat se pune zaharul sa se caramelizeze, se adauga mierea, otetul balsamic, juice-ul de la lamaie si portocala si la sfarsir romul, se lasa sa scada si se adauga peste produs.

Separat se curata ciupercile, se unge in interiorul palariei ciuperci cu putin unt se pun 2-3 lamele de usturoi si parmezan si se pun pe grill.

Pofta Buna

Peste Prajit cu Mamaliguta










Timp de preparare:

25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200 gr de malai
apa, sare
1 Kg de biban mic
faina, malai, ulei

Mod de preparare:

Pentru mamaliga: Se pune apa cu un praf de sare pe foc si se lasa pana incepe sa clocoteasca, cand apa clocoteste se adauga malaiul bloc aproximiativ 2-3 maini si se incepe amestecarea, trebuie amestecat bine pentru a nu se prinde, daca se doreste ca mamaliga sa fie mai tare(vartoasa) se adauga mai mult malai, cand se observa ca mamaliga este gata se ia de pe foc si se rastoarna pe farfurie.

Pentru design-ul pe care eu l-am realizat, am luat o forma speciala si cu lingura am umplut aceasta forma, mamaliga luand forma respectiva.

Pestele se spala si se curata, i se taie capul se despica pe burta curatandu-se in interior, se mai spala inca o data si se tamponeaza cu servetele absorbante interior/exterior. Dupa care pestele se da printr-un amestec de faina, malai si se sareaza. Se scoate pestele si se lasa pe servetele absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime.

Pentru aranjarea farfuriei se aseaza mamaliga in mijloc, pestisori de jur imprejurul mamaligii, se taie 2-3 frunze de salata si se decoreaza, este recomandat a se servi cu mujdei de usturoi.

Pofta Buna.

File de crap cu garnitura de mere








Timp de preparare: 25 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

2 bucati de file de crap/ per portie
1-2 mere
4 felii de sunca
porumb, ceapa verde
condimente pentru peste
putin malai cu sare si un pic de usturoi pisat

Mod de preparare:

Pestele se spala se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, dupa care se pun felii de sunca si se continua frigerea pestelui cu bucatile de sunca, intorcandu-se pe ambele parti.

Feliile de mar se pun si ele pe gratar doar pe o parte. Cand pestele este facut se scoate de pe grill si se aranjeaza frumos in farfurie, exact cum se vede in imaginile alaturate. Se orneaza cu porumb, ceapa verde si lamaie.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna

Saramura de Caras




Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.






Timp de preparare:
50 min (complexitate medie)

Ingrediente:
2 Carasi
2-3 rosii
1-2 ardei iuti
4-5 catei de usturoi
patrunjel, sare, piper
condimente pentru peste

Mod de preparare:

Se iau 2 carasi se spala se despica pe burta, se curata inauntru NU se curata solzii, se spala din nou si se pun pe hartie absorbanta pentru a absorbi excesul de apa. Se frige pe tabla pe care a fost pusa un strat de sare grunjoasa si se aseaza pestele peste. Se pun la fript pe ambele parti, se va verifica in permanenta, si rosiile se pun la copt pe tabla, se poate frige si pe grill dar dispare stratul de sare. Se lasa aproximativ 20-30 de minute daca nu este facut se mai lasa la fript focul va fi mediu.

Se trece la prepararea saramurei, se pune apa la fiert se sareaza, se toaca marunt 1-2 ardei iuti, se zdrobeste usturoiu si se adauga, se lasa sa fiarba, se adauga rosiile coapte dupa ce au fost decojite si taiate in felii, se adauga patrunjelul si se mai fierbe cam 5 minute.

Pofta Buna

Peste la gratar cu cartofi natur



Timp de preparare:
45 de minu (complexitate medie)

Ingrediente:
2-4 bucati de peste(cod/macrou)
250 gr de cartofi
pentru dessign: ardei rosii si verzi,
1 capatana de usturoi, felii de lamaie

Mod de preparare:

Pestele se curata se spala se sterge si se pune pe grill, nu se da cu sare sa nu se prinda, cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Pestele se-ntoarce pe ambele parti, iar cartofii dupa ce s-au fiert se scot se trec printr-un jet de apa rece, dupa care se pun in tigaie intr-o lingura de unt si se stoarce 1/2 de lamie pe ei.

Cand pestele este gata fript se scoate se aseaza garnitura de cartofi langa ardeii taiati stelute, se garniseste cu pasta de usturoi si feliile de lamaie ca in imaginea alaturata.

Pofta Buna,

File de crap la gratar cu legume




 






Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 bucati file crap
2-3 morcovi
200 gr mazare
200 gr fasole verde
1 telina
1 lamaie,
pudra usturoi, sare, piper
100-150 gr de unt

Mod de preparare:
Fileurile de crap, se spala, se tamponeaza cu hartie absorbanta, se sareaza, pipereaza, si se pudreaza cu 1-2 lingurite de pudra de usturoi pe ambele parti si se pun pe gratar, mare atentie sa fie facut bine file-ul pentru ca, carnea este grasa si ni se poate face rau.

Legumele pot fi din amestecul mexican sau se pot curata, spala si se incepe taierea legumelor in cubulete mici. Se pun legumele la fiert, cand sunt fierte legumele, se lasa la scurs , dupa care se pune unt in tigaie si se trece la sotarea legumelor, primele se pun morcovul si telina, fasolea verde si mazarea mai tarziu, se sareaza si pipereaza se lasa cam 15 minute dupa care se scot si se aseaza pe platou.

Se trece la decorarea platoului, neaparat se stoarce ½ de lamaie peste peste si se decoreaza cu felii de lamaie. O reteta usoara, o mancare recomandata pentru mentinerea siluetei.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com


Pofta Buna

Peste in Aluat






Timp de preparare: 45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:

3-4 fileuri de peste alb,
300-400 gr de cartofi taiati rondele de preferinta
sare
piper
boia
plante aromatice din supermarket
foi de placinta
1/2 litru de lapte
ulei

Mod de preparare:
Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi in rondele, dupa care cartofi se introduc in lapte pentru 30 minute.
Dupa care se ia tava de cuptor, se unge cu ulei si se pune prima foaie, se unge cu un pic de unt si se pune a doua foaie, precum si a treia dupa care se aseaza pestele si cartofi se toarte si laptele, sare, piper, boia, plante aromatice dupa care se acopera tot cu trei foi de placinta si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 minute, dupa care se bat 1-2 oua se se pun deasupra foilor de placinta introducandu-se la cuptor pentru 30 de minute, verificam dupa 20 minute sa vedem daca totul este in ordine.


Pofta Buna

w
ww.reteteleluisupernico.blogspot.com

Tort de Mere Maria














Ingrediente:
1 kg de mere
50 gr de unt
100 gr de zahar
50-70 gr de nuca pisata
dulceata de visine, de caise, de coji de pepene verde, miere, scortisoara,


Pt. Pandispan:
4 oua
100 ml apa rece
250 gr de zahar
200 gr de faina
rom, vanilie, coaja de lamaie

Mode de preparare:

Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se va pune zaharul tos, merele se curata de coaja si li se scoate miezul. Se pun in cratita deja pregatita dupa cum urmeaza, merele se vor umple cu diverse dulceturi, eu am pus cate o lingurita de dulceata de visine, de caise si de coji de pepene, am presarat scortisoara, am pus un pic de miere dupa care am presarat nuca pisata. Am presarat si cateva coacaze, dupa care am dat la cuptor cratita. Se da la foc potrivit.

Separat trecem la pregatirea pandispanului dupa cum urmeaza:

punem in robotul de bucatarie cele 4 albusuri cu 100 ml de apa rece, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul prin capacul robotului, acesta nu se va opri din amestecare, se adauga treptat si galbenusurile si faina. Verificam daca zaharul din cratita de la cuptor s-a caramelizat si daca merele s-au inmuiat numai dupa aceea putem pune compozitia de pandispan.

Dupa ce se pune compozitia de pandispan, focul aragazului se va da mare, pentru a putea creste acesta si de a fi patruns bine.

Pentru a evita sa curga din cratita si de a se face fum este indicat sa punem o tava in care am pus putina apa. A se evita deschiderea usii aragazului in prima jumatate de ora.

Se poate verifica din cand in cand si daca constatam ca este facut se inchide focul aragazului si se mai lasa 10 minute in cuptor, dupa care se ia un cutit si se desprinde de pe marginile cratitei si se va incerca rasturnarea pe un platou cu mare atentie. Se va decora cu frisca, cu kiwi, cu topping de ciocolata si zmeura ca in imaginile alaturate.

Complexitate medie, timp de pregatire 1 ½ ore.

Pofta Buna