luni, 12 ianuarie 2015

Ceafa de porc cu cartofi Rosti si sos de piper





 Ingrediente:

2 bucati de ceafa,
Ulei,
Praf de usturoi,
Cimbru,
Sare, piper,
Vin alb,
Ceapa,
Piper rosu,

500g (5 cartofi aproximativ),
Unt,
Rozmarin,
5 catei de usturoi,
Sare, piper,
Ulei,

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin. Intr-o tigaie cu maner detasabil si non-aderenta adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor, rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma.





Lasam 10 minute dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca este déjà formata, scoatem  forma,  adauga hartie pergament in tigaie si intoarcem cu cealalta parte in sus pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.
Scoatem de la cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece.
Dupa expirarea timpului luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin ulei. Le vom praji pe ambele parti pana prinde culoare carnea. Dupa aceea vom transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb, cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta carnea  o luam de la cuptor, lasand-o in asteptare.




Luam o ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam iar peste adaugam juice-ul  din tava in care a fost carnea, lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut suficient strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si mai lasam 5 minute sa fiarba.  La final in sosul rezultat adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate, iar m-am jucat cu efectele de pe telefon, sper sa va placa.  Pofta buna.




Un comentariu: