luni, 25 ianuarie 2010

Pere in sos de Vin




Ingrediente:

3-4 pere potrivite
200 ml de vin rosu
1 praf de scortisoara
1 praf de nucsoara
4-5 cuisoare
50 ml cognac
150-175 gr de zahar pt caramel
3 linguri pentru fiert perele
topping de ciocolata

Mod de preparare:

Perele se spala si se taie in jumatati pe lungime, se vor pune la fiert in vin rosu in care a fost pus in prealabil 3 linguri de zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare se lasa la fiert pana se inmoaie perele.

Separat se pune zaharul pentru a se face un caramel iar in acesta se vor pune perele, dupa care se va adauga cogniac-ul se lasa sa ia foc si sa fiarba un pic in acest sos dupa care se scot si se monteaza pe farfurie.

Se aseaza perele si se decoreaza cu topping-ul de ciocolata.

Pofta Buna

Tiramisu Rapido




Ingrediente:

1 Pachet Mijlociu de Piscoturi
8-10 pliculete de ness
10 ml de rom
1 pachetel de vanilie de 100 gr
2-4 cutii de mascarpone
1 cutie mijlocie de frisca lichida
4 oua
2 lingurite de zahar pudra

Pt dessign: ciocolata(lichida gen topic) la tub si fulgi de drajeuri colorate

Mod de preparare: Ouale, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand se obtine consistenta dorita daca nu este suficient de dulce se mai pun 2 lingurite de zahar pudra si se formeaza o crema care se va pune intre piscoturi. Piscoturile se inmoaie in ness(acesta fiind pregatit cu apa calda si adaugat romul peste)nu se tin mult, doar un pic sa nu fie tari, dupa care se pun intr-un vas de Yena, un rand de piscoturi un rand de crema si se continua, deasupra trebuie sa fie piscoturi cu un strat subtire de crema, se ia pliculetul de vanilie si se presara deasupta precum si 2-3 pliculete de ness. Se da la frigider 30-60 minute. Se scoate pe farfurii pentru a se servi se face un desen imprejur cu ciocolata si pe prajitura si se pun fulgii colorati. Simplu si gustos.

Pofta Buna

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Placinta"Rulou cu Mere"





Ingrediente:

1 pachet foi de placinta Linco
100 gr de unt
1,5 kg-2 kg mere mai dulci
esenta de rom
scortisoara
zahar,
100-200 gr de nuca macinata

Mod de preparare:

Se rad merele si se pun la calit, adaugandu-se zaharul, nuca, scortisoara si cateva picaturi de esenta de rom, se amesteca si se lasa la calit, dupa care se lasa la racit merele. Foile de placinta se desfac, se pune prima foaie se unge cu untul topit si racit se pune a doua foaie si se repeta operatiunea dupa care se pune a treia foaie pe care se pun merele, se pune nuca macinata, se indoiesc lateralele se face rulou iar la capat se unge iarasi cu unt pentru a se lipi capatul foilor de rulou. Se repeta operatiune pana cand se termina cantitatea de mere, intr-o tava mare de cuptor intra 4 rulouri, se da la cuptor aproximativ 30-45 min, tava se va unge cu unt, se incearca din cand in cand, atunci cand placinta este gata, tava se scoate din cuptor,se pudreaza cu zahar pundra, lasandu-se inca in tava, cand se raceste atunci se scoate din tava si se taie.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Banana Coapta




Ingrediente:

2-4 banane
50 gr de rom
putin zahar brun
un praf de nuca pisata
25-30 gr de cognac


Mod de preparare:
Bananele se curata de coaja pe o laterala, se toarna rom pe fiecare banana si se pun intr-o tava la cuptor. Se adauga zahar brun si se da la cuptor 5 minute dupa care se scoate de la cuptor si se adauga cate un strop de cognac si nuca pisata pe deasupra si se mai baga 5 minute la cuptor.



Pofta Buna,

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Tort de inghetata



Ingrediente:

2-3 plicuri de inghetata(praf)
lapte 200 ml pentru fiecare plic
2 kiwi
1 mar, 1 banana
fructe de padure: mure, coacaze, afine, zmeura
1 fir de menta proaspata

Mod de preparare:

Tortul de inghetata poate fi facut de noi in casa, dupa cum urmeaza: se cumpara 2-3 plicuri de praf de inghetata care va fi omogenizat in lapte, pentru fiecare plic in parte se adauga cate 200 de ml de lapte, dupa care se amesteca cu mixerul aproximativ 10 minute pana se-ngoasa compozitia, separat se pot taia fructe si se pot amesteca in inghetata. Aceasta se va da la congelator pentru inceput 2 ore dupa care se scoate inghetata si se poate decora cu frisca si se pot adauga fructele oprite pentru décor: mure, zmeura, coacaze, afine si felii de kiwi, mar si banane. Dupa ce s-a terminat de decorat, inghetata se introduce din nou la congelator pentru 3-4 ore. Se poate servi alaturi de pepene cu fructe caramelizate.

Pofta Buna

Pepene galben umplut cu fructe si inghetata




Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.





Ingrediente:

6 Pepeni galbeni
150 gr de struguri albi
150 gr de struguri negri
3 Kiwi
1 Mango
2-3 portocale
2-3 banane
2-3 mere
50 gr de afine
50 gr mure
50 gr zmeura
150-150 gr de smochine
50 gr de coacaze
un sfert de sticla de sampanie
20-30 ml de cognac

* Pentru 12 portii

Mod de preparare:

Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete.

Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga samapania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider. Separat se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, dupa cele doua ore, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de suc-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa se poate servi. Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa.

Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

duminică, 3 ianuarie 2010

Salata de pui cu crutoane si brocoli Victoria





Ingrediente:


1-2 bucati piept de pui,
1 legatura ceapa verde,
2 cepe rosii mici,
200-250 gr de crutoane,
½ de salata verde,
4-5 rosii cherry,
150 gr de brocoli,
1 ardei rosu gras si 1 ardei verde gras(galben),
150 gr branza telemea,

Marinada este formata din:1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar de vin rosu, cimbru, sare, piper, boia. 2 lingurite de mustar boabe

Mod de preparare: Se dezoseaza puiul si se pune la marinat. Se tine in aceasta marinada 1-2 ore dupa care se pune pe gratar pentru a se frige, cand este facut bine(pieptul de pui) pe ambele parti se ia de pe grill. Se spala si se taie: salata, ceapa verde, ceapa rosie; broccoli se pune la fiert 5 minute, se scurge si se trage in putin unt la tigaie nu se lasa mult pentru a se evita ruperea lui. Se fac crutoane din paine(painea se taie in bucatele mici si se pune la tava in cuptor se poate pune peste paine un pic de ulei de masline cand sunt gata se scot din cuptor si se pun in salata.Se taie pieptul de pui felii subtiri. Se taie branza in cubulete. Se amesteca toate ingredientele se sareaza si pipereaza. Pentru dressing folosim: ulei de masline si otet balsamic.

Pofta Buna,

Salata Alexandra





Ingrediente:


4-6 felii de bacon
100-150 gr de cascaval
50 gr de salata iceberg
50 gr de rucola
50 gr de ardei rosu
2 linguri de porumb
50 gr de boabe de struguri
3 felii de paine fara coaja din care se fac crutoane la cuptor

Mod de preparare: Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati mai mari, salata iceberg se taie nu prea marunt, ardeii se taie feliute, se adauga rucola, se pun crutoanele de paine, se pun strugurii si porumbul si se amesteca.

Dressingul: ulei de masline, otet balsamic si un strop de lamaie.

Salata se decoreaza cu fasii de cascaval si o floare de morcov.

Pofta Buna.

Salata de somon cu maioneza










Ingrediente:


200 gr de somon,
4-5 castraveti acrii,
2-3 rosii potrivite,
2 ardei mici galbeni sau 1 ardei mare(galben),
½ de lamaie, ulei de masline, sare,

Dresing: Ulei de masline 2-3 lingurite de mustar frantuzesc cu boabe 1 lingurita de mustar normal o jumatate de lingurita de hrean 50-100 gr de smantana.

Pt dessign:o frunza de patrunjel si coaja de lamaie sau portocala rasa.

Mod de preparare: Se ia somonul care este proaspat si se taie cubulete mici, te taie castraveti acrii tot in cubulete nu se curate de coaja se aseaza peste peste si se stropeste cu un pic de ulei de masline.si lamaie. Separat se taie rosiile cubulete precum si ardeiul care se vor pastra separat si ele se stropesc cu putin ulei si se sareaza, dupa care se trece la prepararea dresingului. Se amesteca mustarul boabe cu cel normal cu hreanul peste care se pune ulei de masline, se amesteca bine dupa care se stoarce o jumatate de lamaie si se amesteca cu smantana de preferat o smantana slaba. Dupa terminarea dresingului se trece la montarea produsului. Se ia o forma rotunda care se umple mai mult de jumatate cu amestecul de somon si castraveti dupa care se pune un strat de ardei garbeni si deasupra un strat de rosii, deasupra de pune un pic de dressing si o frunza de patrunjel, se mai poate pune un strop de ulei de masline foarte putin.

Dresingul se pune de jur imprejur si se poate rade coaja de lamaie sau portocale peste salata. Este un produs simplu de facut, dureaza putin si te scoate din incurcatura cand ai musafiri neasteptati.

Salata de pui morcov telina si mar




 





Ingrediente
:

2-3 morcovi,
1 telina,
150 gr piept de pui,
1 mar maioneza,
sare, piper,
3 catei de usturoi,
6-7 rosii (de culoare galbena in forma de para),
1 lingurita de porumb,
cateva seminte de rodii,
2 frunzulite de menta,
jumatate de ardei galben,
putin topping pentru design,

Mod de preparare: Se curata morcovii, telina, merele si usturoiul se rad pe razatoarea mica, se storc bine se sareaza se pipereaza si se amesteca cu maioneza. Pieptul de pui se face pe grill, dupa care se taie in bucatele mici si de asemenea se amesteca cu maioneza. Se ia o forma rotunda se uda cu un pic de apa inauntru(pentru a se putea dezlipi bine salata), dupa care se pune pieptul de pui pe primul strat dupa care se adauga salata de cruditati se apasa bine si se rastoarna pe farfurie va iesi o frumoasa forma rotunda iar pe stratul de jos va fi salata iar deasupra pieptul de pui. Se trece la decorarea salatei, se pun in mijloc lingurita de porumb, 2-3 feliute de mar si frunzele de menta. Pe farfurie se va desena cu topping-ul pe care in avem, se va decora cu rosii, ardei si cu seminte de rodii.

Pofta Buna

Salata de Pui, peste si sfecla rosie a la Bunica


Ingrediente:

3-4 morcovi mari,
300-400 gr de cartofi,
1-2 piepti de pui,
1-2 bucati de peste afumat,
1 cutie(borcan) de sfecla rosie si 1 sfecla mica pentru décor,
200 gr de smantana,
100-150 gr de maioneza,
½ de lamaie,

Mod de preparare: Se curata, spala si se pun la fiert morcovii si cartofii, se lasa la foc mediu, apoi se-ncearca legumele daca s-au fiert, dupa care se iau de pe foc se arunca apa in care au fiert, completandu-se cu apa rece si se lasa pentru 5 minute. Separat se pune la fiert si pieptul de pui. Se ia un vas de Jena in care se vor intercala randuri de legumele, pui si peste. Puiul si pestele se taie tot in cubulete.
Se trece la tocarea legumelor cubulete trecand la aranjare in randuri dupa cum urmeaza:1 strat de cartofi 1 strat de peste 1 strat de sfecla 1 strat de pui 1 strat de morcovi, fiecare strat se sareaza si pipereaza nu in exces, separat intr-un caston se amesteca smantana si maioneza se stoarce si lamaia, se sareaza, pipereaza si se adauga intr-un strat subtire peste legume. Se curata sfecla proaspata si se taie in felii(sau bastonase) foarte subtiri si se trece la decorare. Eu am prezentat o floare iar in mijlocul ei am pus o felita subtire de ceapa verde, se poate executa decorul cu orice idee aveti.

Pofta Buna

Salata Orientala de Post




 





 Ingrediente:


400 gr de carofi,
2-3 ardei: rosu, portocaliu(galben),verde,
150 gr de masline,
1 legatura ceapa verde,
2 cepe rosii,
2-3 castraveti murati la alegere se poate pune si 1 legatura de ridichii,
sare, piper, ulei de masline,
1 lamaie se poate adauga si putin otet balsamic daca se doreste.

Mod de preparare: Se spala, curata si se pun cartofii la fiert in apa cu sare si un pic de otet(pentru a nu se faramita cartofii). Separat se taie ardeii in bastonase, ceapa rosie julien, ceapa verde, castravetii murati. Se face un dressing din: ulei de masline, zeama de la o lamaie. Se poate adauga cimbru sau ce alte condimente pe care le doriti. Daca nu ar fi fost de post, se putea adauga branza sau cascaval ras, peste afumat, oua fierte sau bucatele de bacon. Se ornamenteaza cu o felie de lamaie, masline si ceapa rosie.

Pofta Buna

Salata Julia






Salata Julia

Ingrediente:


4 cartofi potriviti,
1 ceapa rosie,
10 rosii cherry,
½ salata verde,
1 ardei gras portocaliu,
100 gr de seminte(bobite) de rodie,
10-12 masline verzi,
1 crenguta de tarhon,
sare, ulei, otet, mustar, iaurt,

Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert, si se lasa cam 25 de minute sa fie fierti dar sa nu se sfarme dupa care se taie in cubulete potrivite, se taie ceapa rosie pestisori, se taie ardeiul in cubulete potrivite, salata se taie mediu, rosiile cherry se taie in jumatate, se taie maslinele rondele. Se pun toate ingredientele si se amesteca, rosiile se pun la sfarsit. Se adauga tot la sfarsit si semintele de rodie.
Dressingul este format din: 1 iaurt, 1 lingurita de mustar boabe frantuzesc, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de otet de orez, se condimenteaza cu sare si se amesteca toate ingredientele la sfarsit se adauga si pachetelul de Knorr mediteranean.

Pofta buna,

Aceasta reteta este dedicata prietenei mele Iuliana Barbu

Salata de Paste


Salata de Paste

Ingrediente:
200 gr de paste,
1 cutie de porumb,
150 gr de sunca,
1 ceapa rosie,
3-4 rosii cherry,
½ de salata verde,
6-8 baby morcovi,
½ ardei portocaliu,
½ ardei verde,
sare, piper, ulei de masline, rozmarin.

Dressing: 3 linguri de ulei de ,1 lamaie mai mare, 1 plic Delikat Knorr Mediteranean

Mod de preparare: Se pun la fiert pastele, separat se mai fierb si baby morcovii aproximativ 15-20 de minute sa verifica sa fie fierti, se taie sunca feliute(cubulete) ceapa julien, se adauga salata taiata si ardeii care se taie cubulete. Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg si se racesc, pastele se pun peste legume in salata iar morcovii dupa ce s-au scurs de apa, se trag 3-4 minute intr-un pic de unt la tigaie se adauga si un praf de rozmarin, dupa care se scot si se adauga peste restul salatei. Se adauga porumbul si se toarne dressingul amestecandu-se bine, se sareaza si se adauga un Delikat Mediteranean, ii da un gust deosebit.
Pofta Buna

Salata Viviana







Salata Viviana Royal
Ingrediente
:

125 gr maioneza light
125 gr iaurt degresat
2-3 linguri de miere(zahar)
1 lingurita de sare
125 gr telita tocata foarte marunt cubulete(fruct)
125 gr stafide
350-400 gr mere cu coaja taiate in cubulete mici
500-750 gr varza alba taiata in fisii foarte fina
100 gr de migdale

Pentru design: sfecla rosie taiata cubulete, trandafir din rosie, salata verde

Mod de preparare: Se taie merele in cubulete cu coaja, se amesteca cu maioneza, iaurtul, mierea(zaharul) sare, telina cubulete, si stafide. Dupa ce s-au amestecat se adauga si varza, taiata fasii foarte fine. La sfarsit se adauga migdalele amestecandu-se din nou si se da la frigider pana in momentul servirii.
Pentru design-ul farfuriei se pot intercala straturile de salata intre ele se poate pune sfecla rosie taiata cubulete. Se poate aranja in diferite feluri ca in fotografiile atasate.

Pofta Buna

Salata de Boeuf






Salata de Boeuf

Ingrediente:

450-550 gr de carne de vita,
450 gr de cartofi,
300 gr de morcovi,
150 gr de gogosari,
150 gr de castraveti,
150 gr de gogonele,
200 gr de maioneza,
sare 1-2 oua fierte,

Pentru decor: Masline feliate, porumb(in special la exemplul de aranjament sub forma de porumb si peste), felii de gogosari, castraveti, albusul fiert al oului si castravete.

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert bucata intreaga si se lasa la fiert o ora se incearca daca nu este fiarta se continua fierberea, morcovi si cartofii se curata se spala si se pun la fiert se incearca dupa 30 de minute, daca sunt fierte legumele se scoat, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete mici. Se taie in cubulete deasemenea si: gogosari, castraveti, gogonelele(nu se pune miezul gogonelei doar coaja) dupa care se storc si se adauga peste morcovi si cartofi la final se scoate si carnea se clateste si se trece la taierea ei de asemenea in cubulete. Se amesteca legumelor cu carnea, se sareaza si se adauga maioneza, se amesteca bine in asa fel incat sa patrunda maioneza bine in legume si carne, dupa care se trece la modelarea si aranjarea salatei in diferite forme pe platou, se orneaza cu diferite legume sau porumb). Alaturat va voi atasa mai multe fotografii cu exemple de aranjare a salatei de boeuf sub forma de porumb, peste, imitiale, in forma, sau traditionala.

Pofta Buna

Salata Picanta Machu Pichu






Ingrediente:

150 gr de salata iceberg (un pat de salata),
200 gr de piept de pui,
100 gr de cascaval ras,
200 gr de faina in care se adauga 1 lingurita de boia iute,
2-3 oua,
2 cepe rosii,
1 castravete potrivit,
100 gr de rosii,
½ ardei rosu si ½ ardei galben,
1 ceapa rosie,
1-2 ardei iuti,
100 gr de porumb,
500 ml de lapte,
400 gr de unt(250 gr pentru prajit restul pentru sosul bechamel daca este insuficient se mai adauga)
1 ridichie

Dressing: Smantana, ulei de masline, lamaie, sare.
Carnea de pui se pune intr-o marinada formata din: 1 ceapa tocata marunt 2-3 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu cimbru, piper 1 paharut de vin alb demi-sec, se lasa la marinat 30-45 de minute.

Mod de preparare: 150 gr de salata iceberg (un pat de salata), 2 cepe rosii, 1 castravete potrivit 100 gr de rosii. Carnea se taie in fasii subtiri, separat se bat oualele cu faina, laptele si untul se pun pe foc si se lasa sa scada cand s-a ingrosat se pune si cascavalul, rezulta un sos prin care se trec bucatile de pui si se pun la prajit in unt la foc potrivit. Se scot bucatile de pui se pun pe servet absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei. Separat se taie cubulete micii : rosiile, ardeii , castravetele si o ceapa rosie. Se trece la aranjarea salatei, se face un pat de salata iceberg se adauga legumele se pune dressing se pun bucatile de pui, porumbul, se pun 3-4 chipsuri si se mai adauga dressing si se serveste.
Pentru design se taie rondele cealalta ceapa rosie si se aseaza pe marginea farfuriei iar in mijloc se pune o boaba de porumb si se mai poate decora cu o ridichie.

Pofta Buna

Salata de Ciuperci cu maioneza








Ingrediente:

2-3 cutii de ciuperci taiate sau intregi(le taiem noi),
4- 5 catei de usturoi,
maioneza,
1-2 linguri de smantana,
50 gr de nuci pisate sare,
piper se poate adauga si usturoi verde,
150-200 gr de unt.

Mod de preparare: Daca ciupercile sunt din cutie se spala si se lasa un pic in apa rece dupa care se aseaza pe servetele absorbante si se calesc in putin unt maxim 5 minute, daca cipercile sunt crude, se curata, se taie si se soteaza in foarte putin unt pentru a se inmuia(5 minute). Se trece la pisarea usturoiului cu sare si se poate adauga 1-2 linguri de smantana, pregatim maioneza peste care vom adauga usturoiul cu smantana si nucile foarte fin pisate. Dupa ce compozitia este gata se poate trece la adaugarea ciupercilor se sareaza si pipereaza dupa gust. Simplu si gustos intr-un timp foarte scurt. Farfuria se poate decora cu rondele de rosii, floricele din morcov, ardei, frunze de salata, ceapa rosie si orice alta idée pe care o considerati interesanta.

Pofta Buna

Salata John









Ingrediente
:

2 bucati de varza mici,
2 cutii de fasole rosie,
2-3 castraveti,
1 legatura de ceapa verde,
2-3 cutii de peste in ulei(macrou afumat si ton),
ulei, otet, sare, piper,

Mod de preparare: Se taie conservele de peste si se scurg de ulei, se taie cutiile de fasole rosie si se scurg de zeama in care au stat boabele se spala foarte bine. Se toaca varza, se curata castravetii de coaja si se taie rondele, se spala, curata si se taie ceapa verde. Se trece la amestecarea ingredientelor, ultimele se pun boabele de fasole sa nu se sparga si pestele. Se asezoneaza cu ulei si otet precum si sare si piper dupa gust. O reteta simpla si usor de pregatit, pentru noi la serviciu este mancarea ideala.

Pofta Buna

Aceasta salata este dedicata colegului meu John Barbu